Să râdem cu cautabona.ro

15 Nov 2011 by

Iată, Anul Nou s-a apropiat…

Cu alte cuvinte, mai e puțin și mama se-ntoarce la muncă. Yeaaaah!

Întrebare: cu cine lasă mama bebelușul de 1 an, tropăitor si agățător de degete? Bunica ar vrea, dar e fragilă. Pornim deci questul pentru bone. În visele mele frumoase apare Ana noastră dragă, care din nefericire nu mai e în București. Aflu că e mai sănătos să apelezi la agenții. Dar eu sunt o mamă 2.0, cred în Sfântul Internet și în binefacerile lui. Intru pe cautăbonă.ro, un site cu care m-am împrietenit pe facebook și acolo, mări, ce-mi văd ochii.

Sute de bone! Cu poză, cu interviu audio și video. Cu profil psihologic. Cu filtre de căutare. Pe vârste, pe studii, pe cartiere, pe fumători/nefumători, pe copii mici/medii/mari, de la 600 la sky is the limit pe lună.

Bag și eu așa, de-ncercare, cinci filtre. Caut deci o bonă de peste 40 de ani, cât de cât citită, curată, nefumătoare, care s-o țină pe Lia de degete prin parcul de la colț și s-o culce la ore fixe. Motorul de căutare strigă aveeeem, ia de-aici, ai de unde alege, na zece poze.

Buuun zic eu, ia să vedem. După chip, ar merge fo cinci. După vorbă, scăpăm de două care nu știu cu câți i se scrie  “copii”. Rămân 3. Iaaaa te uită, ce minune, au și interviu online. Să vedem. Site-ul zice pardon, tre să fii membru înregistrat. Fair enough. Mă fac membru în doi timpi și cinci clickuri de mouse. Click pe interviu, aflu că doamna Mărioara care are poză cu ciorba-n față știe că în caz de urgențe tre să sune la salvare (eu credeam că mă sună-ntâi pe mine, ca să nu fac un șoc când găsesc salvarea jos) și e dispusă să citească povești la prânz. Să vedem profilul psihologic zic. Click.

Site-ul zice nu. Întâi dă-mi 10 euro.

Ce-a făcut? Păi, prietene! Ai sute de bone! Eu vreau să-ți dau bani, ca webdesign-ul costă și știu eu cât cer oamenii pe construit baze de date și motoare de căutare. Dar dacă tu-mi prezinți 10 bone, eu nu-ți dau 100 de euro ca să le citesc profilul psihologic. Ți-aș da 100 de euro comision după ce angajez o bonă dispusă să vină la mine de probă câteva zile, am bătut palma cu ea, ia și tu de-aici să ai de webhosting. Dar nu 10 euro așa, pentru o pagină. Mult. Lasă, că apelez eu la prietenele mele. Vezi tu acolo profil psihologic detaliat.

Așadar: În luna martie mă-ntorc la muncă. Am nevoie de o bonă în zona Mihai Bravu Iancului. Să nu fumeze. Să nu bată copii. Să fie drăguță. Să fie testată. Să mai fi crescut măcar propriii ei copii (cu doi i). Să vină o vreme să ne-mprietenim. Să nu vrea luna de pe cer ca salariu, că nici eu nu câștig mii de euro, dar plătesc un preț corect. Știți pe cineva așa? Dacă da, m-aș bucura…

Cât despre cautăbonă, de azi nu mai suntem prieteni, sorry, nu așa se face treaba.

Related Posts

Tags

Share This

15 Comments

 1. O solutie ar fi sa mai bati din cand in cand aleile parcului, mai ales dimineata, caci atunci se strang gastile de bone. Poti chiar sa le intrebi pe ele daca nu stiu vreo amica disponibila. O sa fii surprinsa ce retea exista. O sa intreb si eu pe la mine prin “gasca” si dau de veste. Doar ca la mine se poarta din pacate copii cu un singur i. La schimb, salariu e OK, rabdarea la cote maxime si calcatul rufelor in pret.

 2. iti doresc mult uscces!
  nici eu nu mai sunt pritena cu cei de la cautabona.ro, din acelasi motiv ca tine. la noi s-a rezolvat mai usor, fara bona pana la urma.
  cum spuneam, succes!

 3. Cris

  eu am gasit in vecini. suntem multumiti, nu are n diplome, dar e curata, cu bun simt, are grija de copil ca de ochii din cap. pana la 3 ani e ok, la gradinita o avea timp sa invete si lucruri.

 4. eu le-am dat bani pentru datele de contact, gasisem o bona care imi placea. inca mai am 5 euro, daca vrei sa vezi un profil, ti-i dau 🙂

  zic si eu ca Ioana, incearca pe aleile parcului.

 5. mimi

  Asta cu “sa nu bata copii” e batut in cuie sau mai lasi de la tine? 🙂 E amuzant si f trist in acelasi timp ca printre cerintele unei bone trebuie sa se numere si asta. Ar trebui sa fie de la sine inteles ca nu face asta, dar dupa clipurile care au ajuns online se vede treaba ca trebuie precizat de la inceput. Cine stie, poate femeia crede ca “bataia e rupta din rai”.

 6. Irina

  ca veni vorba despre reteaua de bone, am rugat-o pe bona mea sa faca niscaiva investigatii si am aflat despre d-na Vali, telefon (o suni din partea d-nei Rodica). d-na Vali este nasa sau fina (ma rog, nu mai stiu exact) a unei vecine / prietene a bonei mele (d-na Rodica) si cica e f OK
  iti dau detaliile aici deoarece sunt sechestrata la serviciul meu minunat unde accessul la mail imi este blocat
  succes

  • sarna! Am editat nr sa nu se apuce s-o sune copiii aia cu “alo, sunteti pe fir? pai dati-va, doamna, jos”.

 7. Aura

  Vrând să-mi ofer serviciile ca bonă si intimidată puţin de atâtea oferte, am citit aceste comentarii si mi-au placut, aşa că îndrăznesc: scriu copii cu doi de i , am 52 de ani, am bonăit o copilă de la 0 la 11 ani. Am citit şi citesc cu plăcere (dar nu la lucru, acolo doar poveşti copiilor). Engleza şi franceza bonus. Culmea, stau în zonă.

 8. Aura

  Ne întâlnim într-o zi frumoasă de toamnă şi vedem dacă ne placem. Stabiliţi dvs unde, când şi cum sau vă dau telefonul meu.

 9. e-mail la ada @ injoaca.ro

Privacy Policy