Să râdem cu Philips Avent

11 Apr 2011 by

Mamele care au ținut vreodată un bebeluș la sân au probabil aceeași reacție ca și mine, ori de câte ori cuvântul “ragade” intervine într-o conversație. Mărturisesc cinstit că mi-e mai teamă de ragade decât mi-a fost de a doua cezariană, care iată, la doar o săptămână de la a doua tăiere, nu-mi mai creează foarte mari probleme.

Cât despre ragade, încă n-au apărut, dar mă feresc de dânsele și de prietena lor, mastita, ca de aghiuță, mai ales că la mastită se lasă cu antibiotice de obicei și eu tocmai ce am făcut alergie la vreo două cu spectru larg. Așadar, nu îmi permit să mă joc de-a sânii pietrificați. La primul semn, am trimis soțul la farmacie, să-mi ia pompa cea mai minunată de pe Pământ. Speram să se întoarcă repede cu o pompă electrică , pentru că de alea manuale m-am convins acum șase ani că-s inutile, chinuitoare, dătătoare de depresie și complet inumane. Domnul inginer a venit cu o pompă electronică de la Avent dotată cu IQ, prima din ultima generație, cică simplă (așa scrie pe cutie), cu două variante de funcționare: manual și electronic.

Am văzut puțin roșu în fața ochilor, când am auzit cuvântul “manual”. Dar citind manualul (:D) am aflat că e doar felul lor de a spune că la început îi povestești pompei cât de rapid să se miște și pe urmă ea ține minte și se ocupă. Da, e minunată. E grozavă. Dar manualul e tradus cu piciorul stâng sau cu Google Translate, altfel nu-mi explic cum așa o firmă mare ar lăsa o gogomănie de genul “Când sunteți mai relaxate și vă simțiți mai confortabil, puteți să vă exprimați mai mult lapte într-un timp scurt.” să iasă din tipar. Nu, laptele nu se exprimă, stimate traducător (pun pariu că ești bărbat), se extrage. În cel mai rău caz. Săraca limba română!

Să revenim la pompa cu pricina. E scumpă. Dar merită. N-o ocoliți dacă vă trebuie. Acesta nu e un post plătit de Philips.

Related Posts

Share This

8 Comments

 1. oana

  eu sunt foarte multumita si de cea manuala de la avent… nu e incomoda, se curata usor, o controlez foarte bine pe ritmul muzicii, ca sa nu ma plictisesc… e si un pic mai ieftina 🙂

 2. alina

  Ferice de mamele care reusesc sa foloseasca vreun fel de pompa, atata zic! Aia electrica a fost pt mine un cosmar, a manuala a razbit abia in vreo 2-3 dati, dar oportun, cand mi-a ars buza, pardon sanul. Si uite-asa am depasit si ragade, si mastita … si-am crescut mari de 3 ori. 🙂

 3. M

  CU siguranta a fost tradus cu Google -pentru ca este mot-a-mot din engleza -“to express milk” a rezultat, desigur… “a exprima lapte” :))

 4. ceska777

  Unele mame au noroc…
  Avent sunt foarte buni, pe mine m-a ajutat mult in spital in primele zile pompa electrica de la Medela…..
  Ada, sper sa nu ai musai nevoie de ea. Mai bine o pompita naturala: bebelusul.

 5. eu n-am avut lapte suficient ca sa am nevoie de ea, cu alte cuvinte: bani dati degeaba, dar fiindca nu stii niciodata… 🙂

 6. Si eu am zis Aleluia! cand am reusit, cu Avent, sa incep sa scot lapte… (dupa ce imi facusem rani la sange, cu alte pompe).

  Fara pompa lor n-as fi reusit sa ma mulg 4 luni, pentru 2 copii. De 6-7 ori/zi.

  Am recomandat-o si eu tuturor mamelor in devenire, isi merita banii.

 7. ady

  eu, fara legatura cu postul. cu mare intarziere iti urez la multi ani. sa fi fericita. si bun venit liei, sa fie sanatoasa si sa aiba noroc in viata.
  voiam sa-ti spun ca te-am visat azi-noapte (azi dimineata de fapt). aveai un baietel mai marisor, apoi erau irina si lia si era insarcinata in ultimele luni. locuiai intr-o casa pe pamant (era si laur) si tocmai gateai un piure din multe legume. erai cu pasatorul in cratita si se vedeau pe langa cartofi, morcovi si ardei gras. eu eram in vizita, nu stiu de ce. 🙂

 8. pe aia de-am avut-o eu scria parca expresati :))

Privacy Policy