Santă Cecilie!

22 Nov 2012 by

N-am apucat să vin să te văd, Santă Cecilie, deși iar am zis că vin și n-am venit. Așa sunt eu, aș vrea să fac prea multe și la naiba, zilele astea au doar 24 de ore din care eu nu pot să lipsesc de-acasă mai mult de 12, că mă părăsește bona și uită și Lia cine sunt.

Da’ azi te-am găsit pe FB la cinci dimineața, Cecilie. Eu nu dormeam, că nepoată-ta a pus ceasul să sune la patru dimineața, ea nu l-a auzit, a sunat ăla în disperare de m-am trezit eu, s-a trezit Lia, s-a trezit și Laur, numai Irina nu. Și pe urmă pas de mai dormi.

Dar să revenim. Cecilia dragă, tu lucrai la cinci dimineața. Ți-am zis să oprești lumea că aș vrea să mă dau jos, dacă nici când fetele mele vor fi la casa lor și copiii lor nu vor dormi în casa mea eu tot la cinci dimineața voi avea de lucru. Și-ai râs și-ai zis “măcar eu pot să fumez.” Și atunci mi s-a făcut părul măciucă în cap, Cecilie, că marți n-am venit la tine nu din cauză că n-am vrut, ci pentru că am fost la spital cu tata socru.

Cecilia dragă, tata socru are o vârstă venerabilă. 72 de ani și un sfert, cum i-a zis și ieri cardiologului cu care ne-am văzut pe la ora 18. Și fumează, Cecilia, nu mult, 5 țigări pe zi, că le-a redus. Dar le-a redus târziu, momentan nu-i mai circulă prea bine sângele prin vene, care-s mai toate înfundate. Artere, carotidă, coronare, numește matale un vas de sânge și închipuie-ți-l aproape obturat din cauza… fumatului, Cici.

Azi e ziua ta, da, e sfânta Cecilia și uite, în calitate de fiică neoficială eu te rog pe tine să nu mai fumezi. Ca să nu se plimbe Acuțu cu tine prin spitale că ți se astupară venele și nu mai merge sângele bine nici spre inimă, nici spre cap.

Mi-ar părea rău, Cici, să se stingă luminile la mansarda ta,  ești prea frumoasă și prea mulți te iubesc.

Hai, stinge țigara.

Love you,

Bube

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy