Săptămâna oarbă

23 Apr 2012 by

„Frunză-n fagi, frunză sub fagi
Cată, măi mire ce faci
C-aista nu-i jug de vaci
Înapoi ca să-l desfaci,
… Aista-i un jug de boi
Nu-l poţi desface-napoi.”

Aşa se cheamă săptămâna de dinaintea nunţii, în înţelepciunea populară. Pentru noi nu e oarbă, e mai degrabă nebună, pe repede înainte, iute, în Berceni, iute, în Ştefan cel Mare, iute, pe Moşilor, iute, pe Călăraşi, iute, la Palatul Telefoanelor, iute, la aeroport luni şi miercuri, iute, hotelul, iute!  Florile, tortul, şampania, pişcoturile, rochia, pantofii, pantalonii lui, rochiţele, buchetele, mărturiile, lumânările, programul, mesele…

Totul e un vârtej, n-avem vreme să fim orbi, şi până la urmă, mergem pe drumul ăsta de ceva vreme şi situaţia e alta. Conversaţia mea preferată e aceea despre rochie. Doamna Persida (on your screens soon) se jură că va fi gata la timp. De aici vă rog să deduceţi că nu e gata, nu ştiu cum e, nu ştiu dacă îmi place, dacă îmi vine bine, dacă e ca-n poză, eu o cred pe doamna Persida şi am terminat povestea, în fond rochia îmi trebuie abia peste 6 zile, ce atâta grabă.

Scriu postul ăsta doar ca o introducere la o poveste mai lungă  – pe care voi scri-o eu dacă voi apuca, pe tema “vai, nunta, ce stress”.

Nu, nunta nu e un stress, pentru mine e o bucurie, deşi nu mă împac cu 7% muzică populară cum vrea dj-ul, deşi n-am chef de ia-ţi mireasă ziua bună, nu mi se aplică, mie să mi se cânte “bucură-te mireasă, că s-au întors rudele din străinătate pentru nunta ta, aşa de dragă le eşti”, nu, nu i-am făcut farmece mirelui meu, şi poate că el e puţin stressat, poate că e îngrijorat, că la asta foloseşte capul familiei doar, să calculeze riscuri, posibile daune şi pericole, dar zice că povestea cu jugul căsniciei se rezolvă cu ceva cremă de gălbenele de la Lia, ca să nu ne roadă, iar toată vorbăraia asta despre stress şi panică şi frică şi caznele căsniciei, se duc mai repede pe gât cu metoda MP – “Just a spoonful of sugar helps the medicine go down
In a most delightful way” (pun pariu că ştiţi cine e MP).

Deci. N-am timp de brizbrizuri, aflaţi că suntem bine şi bucuroşi şi dacă sâmbătă la 18.30 nu plouă şi e un pic senin dar aerul e curat, fiţi siguri că Dumnezeu ne-a zâmbit şi totul e bine. Have a most delightful blind week.
A&L&L&I

Related Posts

Share This

11 Comments

 1. Rouxy

  Va imbratisez 🙂 abia astept sa va prind in forfota! :))
  PS: Maria lui Poppins is. MP adica 🙂

 2. ceska777

  Traiasca Merry Poppins imi zic si eu in fiecare zi!
  Atunci mai asteptam cu urarile pana sambata. Azi va dorim doar sa aveti vreme buna.

 3. oaki

  Nu ca stim cine e, dar am cantat simultan cu cititul:)). In alta ordine de idei, o foarte buna atitudine zen. Keep up thr good work, si distrati-va Sambata!

 4. ceska777

  Sau e mary poppins? 😉

 5. sa va fie lin si bine!
  pupam.

 6. oana

  :)) si eu am simtit-o ca pe o bucurie… si rochia mea a fost gata cu 3 zile inainte de nunta… si ziua a fost frumoasa… abia astept sa va vad la biserica (chiar daca rochia prin absurd, nu iese perfecta…te salveaza laur si fetele care o sa te faca sa arati bine in orice)

 7. In week-end se anunta vreme frumoasa, super cald si fara vant.

 8. LIV

  Dacă îţi spun că rochia mea de mireasă a fost gata vineri la ora 16 şi a doua zi la ora 12 trebuia să o îmbrac, te ajută în vreun fel? Că ajunsă acasă cu rochia, după ce lăsasem acasă un bebe care se cerea alăptat din oră-n oră şi după ce tăiasem tot oraşul, descopăr că nu pot îmbrăca rochia fără să-i rup fermoarul…hmm? că traversez iar oraşul în plină aglomeraţie pentru reparaţii şi ajung înapoi în jur de…naiba mai ştie cât era ceasul!?
  Eu zic să îmbraci rochia la tanti Persida, că dacă o fi ceva de cusut, de descusut..să se facă pe loc. Zic, numai!

 9. Ana Maria

  Va urez casa de piatra si o zi frumoasa!

 10. Casa de piatra!!! s-aveti in continuare o viata minunata impreuna!

 11. Casa de piatra! saptamana oarba trece repede, ziua ACEEA trece si mai iute… restul vietii sa vie si sa fie bine!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lunea recomand blogguri (14) – Editie speciala ROBlogFest (6) « CEL MAI MINUNAT BLOG! - [...] personal, lucru pe care-l apreciez. Pacat ca (inca) nu ma intereseaza subiectul. Recomand doar SAPTAMANA OARBA si trec “orbeste”…
Privacy Policy