Scoaterea minorului din ţară de către rudele de gradul 2

22 Jul 2010 by

Săptămâna asta, am avut neaşteptatul prilej de a-i explica Irinei cum devine treaba cu legea, statul, graniţele şi vameşii.

Pentru a-şi scoate nepoţii din ţară, bunicii români au nevoie de acordul ambilor părinţi, exprimat în scris la notar, acord în care se specifică destinaţia, scopul, durata călătoriei, adresa la care va locui minorul şi data la care trebuie să se întoarcă. Dacă părinţii sunt divorţaţi, e nevoie de acordul părintelui care are copilul în îngrijire şi de hotărârea judecătorească, în original şi copie. Bunicul însoţitor trebuie să prezinte cazierul.

Şi aici începe drama.

Indiferent cu cât timp înainte cumpăraţi biletele de avion, indiferent cu cât timp înainte declaraţi la notar că sunteţi de acord să trimiteţi copilul în vacanţă la bunici, cazierul se obţine în minim 3 zile (în cazul în care solicitantul nu s-a născut în localitatea în care domiciliază şi plăteşte o taxă de urgenţă). Bunicul Irinei are paşaport britanic deci are nevoie de un cazier britanic (minim 3 săptămâni pentru eliberare) tradus şi legalizat notarial.

Irina nu mai pleacă la Bunicul luna asta.  Pentru că cineva trebuia să se intereseze la timp de chestia asta şi n-a făcut-o. Cineva sunt eu.

Dacă stai strâmb şi judeci drept, e o lege bună.

Vineri începem înotul.

PS: Wizzair nu transportă minori fără însoţitor. Puteţi face check-in on line chiar şi cu o săptămână înainte. După ce faceţi check-in-ul nu mai puteţi schimba data zborului sau detaliile pasagerilor. E mai sănătos (şi mai ieftin) să faceţi check-in-ul on line cu maxim o zi înainte.

Related Posts

Share This

13 Comments

 1. Si eu Vineri incep inotul. Cu 12 ani mai tarziu decat ea, dar nu e niciodata prea tarziu. Defapt, eu am mai “inceput” inotul in cateva Vineri de-a lungul anilor,dar chiar nu se lipeste de mine!

 2. Maria

  De ce n-a dus-o mami pana la bunici, si apoi sa mearga dupa ea?
  Se mai plimba si ea putin… (mami adica) 🙂

 3. Pt ca wizzair are cursele puse anume sa nu poti sa le iei una dupa alta si ar fi insemnat sa petrec o noapte in aeroportul Luton. Casa bunicilor e la 4 ore de mers cu masina de la aeroport, deci alternativa era o noapte la hotel langa aeroport. Puse una peste alta ar fi insemnat 6 bilete plus 2 nopti de cazare. Si stii vorba aia, scump, doamna, scump, de banii aia mergem in Tabara Medievala, zau.

 4. ruxij

  Unde faceti inot Ada?Sa ne anunti cum merg cursurile.

  • Ruxi, se duce cu gradi la nu stiu ce piscina. o sa aflu si iti zic impresii dupa primul curs.

 5. ceska777

  Dar nu renuntati de tot la vacanta Irinei la Bunicul, nu?

 6. Mama lui andrei

  Ca mi a stat in varful degetelor sa iti zic de treaba asta? Dar am crezut ca o duci tu….
  Lasa ca nici aici nu e prea rau si poate apucam sa ne vedem sapt viitoare

 7. Da. Veniti in parcul circului?

  • Mama lui andrei

   Venim sapt viitoare dupa gradi..we asta ne am exilat la tara la niste prieteni….

 8. Ai dreptate cand spui ca Wizz Air nu transporta minori fara insotitori . Acum insa nu trebuie sa ne suparam pentru ca asta e politica companiei . Exista si alte companii care ne pot duce la Luton .

Privacy Policy