Scrie și șterge

3 Oct 2011 by

Vineri am cumpărat pentru Școlărița două seturi de fișe de lucru foarte haioase, proaspăt apărute la editura Gama. Se numesc “Scrie și șterge” și sunt pentru română și matematică. Sunt, de fapt, câte 40 de fișe plastifiate, însoțite fiecare de o carioca neagră cu care copilul poate scrie direct pe fișă și apoi – asta fiind marea găselniță, după cum mi-a explicat vânzătoarea – poate șterge… cu degetul, fără să se murdărească.

Evident, în secunda doi, Irina a vrut să verifice acest “unique selling point” și a descoperit că dacă dă cu degetul pe cartonaș imediat după ce a scris, tușul – vă așteptați, nu-i așa? – se ia pe degete. Asta n-a împiedicat-o să scrie și să șteargă și iar să scrie și iar să șteargă, acolo, pe loc, în parc, după șapte ore de școală (de ce a avut Irina așapte ore de școală vineri e alt subiect. Nu toata clasa a avut 7 ore, doar Irina, și n-o să se mai repete). Ar fi fost în stare să șteargă și cu limba, dacă nu stăteam cu ochii pe ea.

Sunt haioase și bune de avut la îndemână, costă – dacă mi-aduc bine aminte – aproximativ 12 lei bucata.

Iată și câteva poze:

Related Posts

Share This

9 Comments

 1. mama lui andrei

  nu te potolesti:) cu cumparatu’
  nu vreau sa le incerc am avut trei randuri de linii de facut vineri – singura tema pe saptamana care a trecut – si mi-a ajuns cu scrisu… a propos tu mai stii sa scrii manula cu mana?

 2. daaa… si-mi place. am si stilou.:)

 3. mama lui andrei

  am si eu si guess what… imi doresc tot un stilou si ca cadou de 40 de ani:) dar de scris scriu destul de putin cu ele…. si nu imi place, ultima oara m-a durut “poignet”-ul de la scris o cerere de 3 randuri…. deci ….

 4. Ale

  Pe mine ma nedumereste lipsa de logica a exercitiului.

  Plin – rechin – bazin?
  Sac-rac-hanorac?
  Camion-balon-pluton?

  Astea-s rime?????

  Grea viata ai.

  • exercitiul e de scris, nu de gandit, da? Noi scriem si citim, nu gandim. :p lasa ca vine si randul tau.

 5. Ale

  Ma gandeam ca daca tot se introduce copilului notiunea de rima, sa se introduca corect. Dupa capu meu, pe ff, asa, sac nu rimeaza decat cu gansac.

 6. fain materialul.

  si totusi, de ce ati avut 7 ore? sper ca nu mai exista practica cu “arestul”…

 7. Liviana

  Anda, de unde ai luat cartile? Sa nu ma trimiti la online pls. 🙂 Vreau sa le vad mai intai in magazin.
  Merci.

  • E un depozit de carte pe BD Al.Ioan Cuza, ii zice Rolcris, parca. E chiar in spatele parcului de vis-a-vis de scoala de muzica.

Privacy Policy