Scurtă precizare pe marginea unei expresii tocite

29 Jun 2009 by

“Am dormit ca un prunc”.
Mi-amintesc cum îmi muşcam buzele, când Miss se zbătea în ghearele colicilor sau în chinurile nopţilor cu dinţi, ori de câte ori mai auzeam pe câte unul zicând că a dormit ca un prunc.
În dimineaţa asta, când ceasul meu a sunat minţindu-mă că ar fi şi jumate, m-am dus la bucătărie, mi-am luat bulina, am descoperit cu plăcere că e abia şi cinci şi m-am târât înapoi în pat lângă dânsa.
Ar fi trebuit să pun de cafea. Să mă pregătesc întâi eu. Să o gâdil apoi uşor, s-o trezesc, s-o trimit să se spele pe dinţi, s-o echipez de grădi, să-i dau să mănânce şi să ne aruncăm din nou în trafic, împreună, ca-n fiecare dimineaţă.
Dar ea dormea. Sforăia uşor. Da, chiar şi prinţesele sforăie. Dormea atât de adânc că mi-a fost milă de somnul ei. Am înţeles că somnul de prunc chiar e de invidiat: nicio grijă, nicio grabă, nici urmă de stress, pruncul – în cazul meu prunca – pluteşte pe curcubee şi visează nori de vată de zahăr sau cine ştie ce vise şi-n ce culori le trec prin minte. Dar e vorba de prunci cu dinţi. Ale, ţie îţi povesteam chestia asta. Pentru viitoarele tale nopţi de nesomn.
Cheers!

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. alina

  Mda, și eu am fost furioasă pe expresia asta vreo doi ani. După aia am înțeles și eu că e posibil. Din pacate ar trebui detaliile astea – da, prunci cu dinți, toți dinții eventual, că înainte … nici vorbă!!

  Știi că McCain, candidatul la ultimele prezidențiale din State, spunea după înfrângere, într-un interviu: "Oh, I slept like a baby – woke up every two hours and criiiied!!!". That's more like it! 🙂

 2. Ceska777

  E frumos sa-ti vezi pruncul cum doarme……ai mai adormit la loc?
  Desi ne ies trei canini de-odata INCA doarme noptile fara treziri, eventual pentru alimentare, ii dau cu calgel si mai adoarme….E prea epuizat de joaca in curte la bunici….
  azi ploua, a luat la rand baltile dar iar ploua si deja nu mai suporta in casa. Iar pelerina de ploaie a ramas in .de. UF!

 3. Alé

  Ada, m-ai binedispus de dimineata. Rid cu gura pina la ureki. Multumesc.

  Slava Domnului, prunca din dotare doarme si ziua si noaptea, asa, chiar cum zice vorba. Io, insa, nu.

  Chiar daca ea doarme dusa toata noaptea, ma duc eu la ea s-o alimentez in somn, pe la 2, asa.

  Iar in timpul zilei, doarme cam in orice pozitie, fara prea multe mofturi. Ieri am serbat un paul la o terasa si s-a culcat fi-mea pe la 9, in zgomotul muzicii (destul de tare) si vocilor noastre.

  Iar dintu' mic a iesit fara veste; sper ca si ceilalti sa-i urmeze frumosul exemplu.

  Inca o data, multumesc. You've made my day.

 4. adra_bell

  Da, da , bine spus, prunc cu dinti! Cum am trecut de jumatatea dentitiei de lapte inseamna ca mai am putin si o sa dormim ca niste prunci. Toti trei, uraaa!

 5. Ceska777

  Retrag ce am spus ieri: azi noapte am dormit rau, nu ne dau totusi pace caninii…visez la somn de prunc mic si nevinovat

Privacy Policy