Se anunță o zi fierbinte

10 Jul 2011 by

Dacă e ceva ce nu-mi place la orașul ăsta, acel ceva e canicula. Canicula care-i scoate aburii din trotuare, canicula care face să dogorească pereții cuștilor de beton în care trăim, canicula care te lovește fix în moalele capului și îți taie picioarele. Sâmbăta viitoare o botezăm pe Lia. Pe Accuweather se anunță o zi caniculară. Dar va fi bine, îmi zic, în biserică e răcoare, restaurantul are aer condiționat.

Am invitat destul de multă lume la botezul Liei. Am făcut o listă cu toți cei pe care am vrea să-i vedem în ziua aceea. Va veni doar o jumătate dintre ei. Unii nu pot, alții-s plecați, câțiva au alte planuri sau perspective mai vesele. Unii ne-au scris la timp, așa cum îi rugasem, alții n-au mai răspuns nici măcar la telefon. Câțiva vin doar la biserică – și eu m-am bucurat că vin măcar și-așa, că până la urmă nu friptura și berea contează la un botez, ci slujba și rugăciunea pe care fiecare dintre cei prezenți o face pentru copil. Sigur că ne-ar fi plăcut să stăm și la un pahar de vorbă după, cu toți cei ce ne sunt dragi și simpatici și pe care nu prea avem ocazia să-i vedem prea des. Astea-s vremurile, nu te poți supăra pe oameni.  Dar va fi bine, i-am spus și lui Laur, cine dorește cu adevărat să fie acolo și poate să fie acolo, va fi. Așa după cum noi vom fi acolo, dacă vom putea, pentru toți copiii ai căror părinți ne vor chema la botez.

Un botez nu e o tranzacție, nu e un împrumut fără dobândă, nu e o obligație, e un prilej de bucurie, e o rugăciune din mai multe inimi și prima petrecere pentru Lia, asta uită cei mai mulți. E despre Lia și îngerul ei.

Va fi cald. Dar va fi bine. De azi într-o săptămână, o îmbăiem  pe Lioara în apă cu flori.

Related Posts

Share This

6 Comments

 1. Lizi

  Sa fie intr-un ceas bun!Multa sanatate Lioarei, sa creasca mare, sanatoasa, voioasa si sa realizeze cu bine tot ce-si propune!
  La multi ani, Lioara!

 2. mama lui andrei

  suntem dintre cei ce se vor gandi de bine la Lia in ziua aceea si nu numai…. dar sa fie si un pic de fun…. asa ca rasplata ca ati iesit din trim IV

 3. danieluska

  Draga Ada,imi plac asa de mult articolele tale.Acest site este minunat!Iti doresc multa sanatate ,iar fetitei tale sa aiba parte numai de bine si sa fie sanatoasa si fericita!

 4. si pentru nasica e o premiera, deci va fi special si pentru mine. Lioara merita tot ce-i mai bun, sunt sigura ca va decurge totul perfect. va multumesc pentru duminica, m-am simtit foarte bine cu voi.:)

 5. de fapt, sambata!! :))

Privacy Policy