Şi? Ce v-a adus Moş Nic?

6 Dec 2012 by

La mulţi ani, Nicoleta, Nicolae, Nick, Nicky!

La noi acasă a fost bucurie mare. Sau să-i spun mai degrabă suspin de uşurare că în nici o gheată nu era nici un băţ. Deşi probabilitatea ca şcolăriţa să găsească beţe era foarte mare.

Lia nu a priceput mare lucru, dar s-a bucurat să scoată din ghetuţe mandarinele care îi plac foarte tare şi dulciurile pe care are voie să le mănânce. Generoasă, i-a dus şi Irinei din Eugeniile ei!

Ambele fete au primit câte o carte… Lia una mititică, despre numere, Irina a primit cartea despre Moş Crăciun.

Şi exact când se gândea că a scăpat, când am plecat la şcoală i-am arătat portbagajul plin de beţe. Dar plin. Mai mici, mai mari, am eu un plan cu ele… A făcut ochii mari. Apoi şi-a strâns cartea în braţe şi a început să citească foarte preocupată.

Cum eu am talentul de a-mi bate singură cuie în tălpi, azi a trebuit să răspund la următoarea întrebare:

Cum se face că de atâţia ani vine Moşul la noi acasă, deşi nu avem horn.

Mhm.

Vouă ce v-a adus Moşul?

 

Related Posts

Tags

Share This

12 Comments

 1. Si eu am fost intrebata aseara cu ce vine Mos Nicolae. Ilinca a zis ca intelege ca Mos Craciun vine cu sania trasa de reni, dar Mos Nicolae cu ce vine, mami??? Raspuns de mama istovita: mami, habar n-am, atata timp cat gasesc si eu ceva in ghete, pe cuvant ca nu-mi pasa cu ce vine…

 2. Si, ca sa raspund la intrebare, la noi mosul a adus muuulte dulciuri si carti. Ilinca a primit una frumoasa cu Magic Lilly, la recomandarea unei prietene :)) Ada, multumesc!!!

 3. La noi a venit cu o papusa Lalaloopsy (pentru ca a fost foarte, foarte cuminte la scoala) si dulciuri.
  Insa cred ca a vazut miscarea (pe taica-so adica) strecurandu-se de la debara in camera ei, asa ca de Craciun va trebui sa creez o diversiune ceva :))

 4. Cate o carte, dulciuri si o pijama. Fii-meu a intors ghetele de doua ori, doar, doar o cadea vreo jucarie. Cu toate ca fost avertizat ca nu va primi asa ceva.

 5. La noi a venit un Mos gras tare, ca si-a adunat sacul de pe 3 niveluri (locuim cu socrii si cu o pereche de bunici) :)Jucarele, dulciuri, fructe. Hm, la carti nu s-a gandit nimeni, nici macar eu, e trist! Dar avem constant carti de la biblioteca de copii, si primesc citit absolut in fiecare seara, uneori si la nani de pranz.

  Eu i-am spus ca a fulguit ieri putin, tocmai ca sa aibe Mos Nic pe ce sa alunece mai usor 🙂 Iar horn avem, dar se termina cu soba, care are o usita cam mica, pt a incape asa Mos 🙂 Inca nu m-a intrebat cum de mai are haine curate, daca se da pe atatea hornuri, cati copii sunt pe lume 🙂

  Sper ca fiecare copil sa fi primit macar cate un fruct ceva, sunt multi sarmani pe lume!

  Foarte tare cu port-bagajul, cred ca avea o fatza … 😀
  Poate ne spui si noua ce faci cu ele, daca se poate, miroase a ceva interesant! 🙂

 6. LIV

  Luca m-a intrebat azi dimineata, cam pe unde locuieste Mos Nicolae iar eu i-am raspuns usor sec: “Undeva prin Bizant, da’ de ce ma intrebi?”
  “Poate ii trimitem niste bani.”
  “De ce sa-i trimitem bani?”
  “Pai…a cheltuit cam mult cu noi”

 7. Cristina

  O motocicleta fara pedale, o regina furnica pe bat si niste mandarine indesate in cizme. La 1 an si 5 luni nu prea stie el care este treaba cu mos Nicolae, dar bucuria a fost mare de dimineata cand a descoperit cadourile (a trebuit sa-l trezesc caci tocmai azi si-a gasit sa doarma pana la 7.50 :)). Iar bucuria continua, caci se pare ca a sarit peste somnul de pranz ca sa poata sa-si plimbe furnica si motocicleta!

 8. Dan

  Copiii au primit niste dulciuri si niste jucarii de plus. Acestea vor lua loc in pat astfel incit, in curind probabil, noi cei mari vom dormi pe jos datorita acestor minunatii numite animalute de plus. Dulciurile sunt foarte bine venite pentru ca acum nu mai putem spune ca ei nu au voie sau nu sunt bune pentru copii. Acelea le-a adus Mosul si numai copii au voie sa le maninca (asta o stim de la Dalia). Sau: pot sa maninc toate dulciurile ca doar de aia mi le-a adus Mosul mie si nu tie (Vlad). Pina acum i-a interesat numai cum ajunge Mos Craciun, despre Mos Nicolae nu stiu prea multe si vad ca au inceput sa se invete ca nuiaua e doar a amenintare a parintilor ca de fapt mosul nici nu are nuiele. Si zic eu ca e bine ca nu are.

 9. Sabina

  Prilejul unei intalniri cu tine 🙂

 10. mamabatranafarabraudelana

  Si la noi a venit Mos Nicolae: acasa , si cu o nuielusa,si cu dulciuri si o jucarie de 12 lei cu care se joaca baiatul de aproape 8 ani cum nu s-a jucat cu nimic pana acum! mosul a ajuns la scoala cu ousoare Kinder pt toti copii, la fel si i-a dat ousoarele dnei invatatoare! Dar cel mai frumos pachetel a fost la biserica : dupa slujba de miercuri seara ,copii au repetat colinde pentru Craciun: si ce credeti ? in timpul acesta mosul a lasat sub icoana Sfantului Nicolae pungute cu dulciuri si fructe !
  Va doresc bucurii tuturor !

Trackbacks/Pingbacks

 1. De ce a lipsit azi Irina de la școală | In joaca - […] 2012 […]
Privacy Policy