Stand up for your girls!

11 Oct 2016 by

Îi povestesc mereu Irinei ce norocoase suntem că ne-am născut într-un oraș dintr-o țară în care fetele nu mai sunt măritate cu forța și nici nu li se interzice să meargă la școală. Ce norocoase suntem că trăim într-o țară în care măcar teoretic, oricine poate conduce, oricine poate vota, oricine poate vorbi deschis, oricine poate lucra orice. Zic teoretic, pentru că practic nu suntem egali, practic femeile lucrează mai ales în anumite domenii nu la fel de bine plătite și dacă nu ești cetățean, nu votezi și ca să fii cetățean, trebuie să îndeplinești niște condiții și ca să conduci trebuie să-ți permiți o mașină, și o asigurare lunară, și benzină, șamd… Dar în principiu suntem bine! Nu umblăm cu cearceafuri pe cap, nu suntem dispozitive de identificare a minelor antipersonal, nu ne folosește nimeni pe post de electrocasnice sau monedă de schimb. Umblăm libere pe stradă, ba mai și batem din picior când nu ne convine ceva.

Îi zic însă că uite, deși toate fetele au treburi de făcut în familia noastră, avem norocul să fim iubite de un bărbat cu care putem și da cu aspiratorul, și monta acvarii, dar și discuta despre tampoane, șamd. E un tip cool. E ok. La o adică și gătește dacă nu are încotro.stand-up

Azi e ziua internațională a fetelor. N-am să vă plictisesc cu statistici (realitatea e că la fiecare două secunde, o fetiță e forțată să se mărite cu un adult) deși sunt interesante și jaw-dropping. N-am să vă rog să sponsorizați o fetiță din lumea a treia, sunt convinsă că în satele din jurul Bucureștiului chiar sunt suficiente fetițe ce ar avea nevoie de ajutor.

Vă rog doar să stați să vă gândiți un pic la temă. La… cine vorbește pentru fetițele românce și ce mesaj are. La ce șanse au fetele sărace, de la țară. La cum putem face să ajutăm un pic mai mult decât cu un cadou de Crăciun sau o haină veche. Poate dați un click aici și ajutați o fată să intre în clasa a noua. Poate aveți o rudă îndepărtată căreia îi puteți întinde o mână. Poate la voi în bloc e o familie mai săracă și în familia asta o fi o fată căreia i-ar prinde bine o încurajare de vreun fel.

E ziua fetelor. Opriți-vă un pic și gândiți-vă la asta.

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy