Starling Murmurations

10 Feb 2016 by

Era vara lui 2001. Eram într-un tren care mă ducea de la Oradea la Cluj. Cineva tocmai îmi frânsese inima, din motive cât se poate de bune, dar o făcuse țăndări și încă nu știam cum am să mai pot respira vreodată fără să simt gheara aia ce mă gâtuia. Dincolo de panică, dincolo de tristețe, dincolo de regret, aveam senzația că e momentul perfect să-mi scot inima de la locul ei și să o țin un pic pe palme, s-o mângâi și s-o legăn ca pe un copil și să-i spun șșșș, șșșș, gata, o să treacă, totul va fi bine, nu mai plânge.

Eram singură în compartiment și priveam pe geam, mai mult ca să nu mi se vadă lacrimile adunându-mi-se sub bărbie. Trecusem de păduri și acum trenul străbătea o câmpie aurie, ca o mare de grâu. Deasupra ei, niște păsări dansau pe curenți de aer. Nu mai știu cât de multe erau, probabil nu la fel de multe ca în imaginile pe care le veți vedea. Dar zborul lor avea în el ceva extraordinar, ceva ce nu mai văzusem. Urmărind păsările, curenții de aer pe care acestea pluteau deveneau evidenți. Au fost câteva secunde, în goana trenului, doar câteva secunde – suficiente să-mi amintesc că viața e frumoasă și că nu merită să pierzi vremea așteptând ceva ce nu are cum să se întâmple.

Atunci mi-am șters lacrimile și am hotărât că povestea e gata. Era momentul să mă întorc la viață. A fost una din primele mele întoarceri dintr-un fel de moarte spre lumină.

Desigur, pe vremea aceea nu aveam copii și nici nu știam că poți trăi mult și bine cu inima bucăți, frântă și apoi adunată de degete mici, lipită ici-colo cu scotch, cusută cu fire de mărțișor și întărită cu plastilină. Acum, privind în urmă, durerea acelei zile e irelevantă. Am trecut prin lucruri mult mai grele, mult mai semnificative, mult mai adevărate. Dar zborul păsărilor mi-a rămas în minte. Și când am văzut video-ul de mai jos, m-am revăzut, preț de un minut, în trenul de la Oradea la Cluj.

Bună dimineața. Viața e frumoasă și merită să fie trăită, nu pierdeți vremea așteptând ceva ce nu are cum să se întâmple.

Starling Murmurations

Posted by BBC Gloucestershire on Friday, February 5, 2016

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy