Still winter

20 Feb 2015 by

lia si iri scolariteleCum spuneam, în Canada avem patru anotimpuri. Aproape Iarnă, Iarnă, Încă Iarnă și Sezonul de Reparații pe autostradă.

Acum, fiind jumătatea lui februarie suntem la începutul lui Încă Iarnă. Oficial pe 20 martie începe primăvara, neoficial în fiecare zi se mai spulberă un record de temperaturi negative. Lacul Ontario a înghețat în proporție de 74 la sută iar cascada Niagara e bocnă pe partea americană.

Avem un arctic blast, adică dacă ieși afară, ți se lipesc nările și începi să plângi instant, dar nu-s munți de zăpadă, trotuarele sunt curate, e soare aproape zilnic și păsărelele cântă prin brazi. Jur. Veverițele nu se mai văd, dar zburătoarele sunt bine merci, inclusiv rațele și gâștele.

Ce să vă mai spun despre noi… încă nu am strâns bradul de Crăciun, stă în colțul lui, despodobit dar încă în stare să reverse luminițe colorate. Ne-am gândit că nemaifiind decât 10 luni până la Crăciunul ăsta, poate la fel de bine să rămână unde e, în fond e foarte arătos și umple golul acela în care ar fi trebuit să se afle balansoarul meu, pe care nu l-am mai cumpărat din varii motive.

Toate-s bune, deci. Irina repetă la fluieraș, a primit deja centura albă (aahahahah, pentru absolvirea cursului de recorder are de cântat Oda Bucuriei deci fix aia cu care ar fi putut începe cursul de chitară dacă învăța să o cânte decent, ce să facem, karma is a bitch). Vai de urechile noastre, dar să nu ne plângem.

De câteva zile și-a propus să fie copil model și îi iese și ce bine eeeee….

La sfârșitul primei zile în care n-a fost nevoie să ridic nici măcar tonul la ea, am tras aer în piept și i-am zis:

– Nu știu cine ești și ce ai făcut cu copilul meu, dar aș vrea să te păstrez. Pot să te păstrez?

De patru zile, deci, copila mea cea mare a făcut camera lună și a păstrat ordinea, ba mai mult, dimineața îmi face ȘI mie patul. Wow. Lia merge la playschool, ceea ce e minunat, minunat, minunat. Iar eu m-am trezit în Consiliul Școlii Irinei. Am primit bilet acasă că se amână Consiliul Școlii. Am ridicat din umeri. Luni am mai primit un bilet, că se ține consiliul miercuri la 18.30… Am tras concluzia că trebuie să mă prezint și m-am prezentat. Au rămas onor membrii consiliului cu gura căscată neștiind cine sunt și ce vreau dar când m-a văzut Directa (Ms Marks, da ?) a zis vai ce bine că ai venit, că avem nevoie de oameni tot timpul.

Așa am aflat ce urmează să se întâmple la școală.

Ziua de Jocuri de Iarnă (am voluntariat să fac 350 de pahare de ciocolată caldă în sala de sport), Hot Dog Day (ghiciți cine o să fiarbă cremwurstii), ore gratis de înot pentru cei de-a treia și pe câțiva firfirei pentru restul populației mai răsărite, Capsula Timpului (am venit la momentul potrivit, anul ăsta or să dărâme un zid să scoată o capsulă a timpului pusă acolo în 1990! și să pună alta și copila mea va participa la chestia asta, sunt eu mai entuziasmată decât ea), Open House la grădi, Open House la școală, Barbecue pentru părinți, Movie Night (la asta nu m-am oferit voluntar deși e o chestie foarte faina, te duci la film cu 2 dolari în sala de sport, în mod normal un bilet la film ajunge și la 25 de dolari, cu tot cu suc si popcorn, mai ales in week-end, altfel aud ca e in jur de 14 dolari la 3d) și ceva eveniment de strângere de fonduri, cu licitații pe tăcute (nici nu știu dacă așa le zice sau altfel).

Îmi place la școala canadiană.

Și iubesc soarele ăsta care face Încă Iarna așa de ușor de dus. Ușor, că în casă e frumos și cald și liniște și copilul cel mare nu mă mai calcă pe bătături. Dă Doamne să o țină!

 

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

 1. Nu pot sa spun decat ca anul trecut pe vremea asta aveam parte de recordurile de temperatura care sunt spulberate acum, ca aveam o problema majora de logistica (nu mai aveam unde sa punem zapada, la modul serios, intre mine si unul din vecini e un spatiu de vreo maxim 3 metri, intre noi trona un munte de zapada lat de 3 metri si inalt la vreo 4, dar peste care eu (la un metru si un ziar ai mei) nu mai aveam forta sa arunc inca o lopata de zapada… Mie una mi s-a parut mult mai rau. Si pe 5 Mai a nins… inca trag sperante ca anul asta sa fie mai bine :-))) Dar serios, ultima iarna din asta eu am vazut-o in 2004, de atunci iernile au fost super ok. Asta inseamna incalzirea globala, nu?! 😀
  Glumesc, facem haz de necaz… o sa treaca. Si la scoala e super misto 🙂 Copiii mei azi sunt chiar tristi, scolile din Waterloo sunt inchise toate, e necaz ca nu primesc carti noi de la biblioteca, ca ar fi avut pizza day, ca nu-si vad prietenii, ca si ca…

 2. Ramona

  Buna dimineata, Ada!
  Voiam sa impartasesc cu tine un articol din evz de azi care m-a emotionat. Mi s-a parut trist. E scris de dr. G.
  http://www.evz.ro/o-privire-foarte-critica-asupra-diasporei-dar-nu-rautacioasa.html

  • Ada

   L-am citit, Ramona, nu am ce sa comentez din pacate, noi suntem prea proaspeti aici si prea departe de casa.

Privacy Policy