Student of the month

27 Feb 2015 by

bonniejean

În fiecare lună, învățătorii și diriginții aleg doi sau trei copii din fiecare clasă, copii care au făcut progrese, au depășit obstacole sau au demonstrat că fac eforturi pentru a-și îmbunătăți performanțele în fiecare zi la școală. Scriu motivația pe diplomele pe care le acordă și apoi îi invită pe părinții celor ce urmează să fie premiați la o mică festivitate în sala de sport.

Luna asta, domnul Eddy a ales doi copii din clasa lui. Irina a primit titlul de student of the month “For cooperation, helping others, being inclusive, a good friend to others. For excellence in Math and in her wolves presentation”.

Alți copii au fost premiați pentru că mereu cer mai mult de lucru sau pentru că sunt optimiști și i-au ajutat pe ceilalți copii să treacă bine zilele astea așa de friguroase, când n-au avut voie să iasă în curte din cauza temperaturilor scăzute. Alții, pentru că sunt o bucurie, pur și simplu.

Am ascultat ce a avut de spus fiecare profesor despre copilul pe care îl premia. Și m-am bucurat că am ales bine, să plec din țara concursurilor și a performanței în matematică și să vin în țara unde faptul că un copil face progrese în activitățile lui de zi cu zi e motiv de aplauze și festivități.

Vecina mea unguroaică nu mai e așa de încântată de genul ăsta de festivități. Spune că toți iau premiu pentru ceva la un moment dat. Și că nu se prea face carte. Eu am studiat ce carte se face și n-aș zice că e chiar așa neagră situația. Venind dintr-un loc unde ca părinte eram permanent pusă în postura de a mă apăra, pe mine și pe copilul meu, că nu lucrăm în plus și nu facem performanță, cred că e important genul ăsta de recunoaștere.

Ca să înțelegeți despre ce progrese vorbim, în octombrie, când a început școala, Irina era mută. Azi cântă la cor.

Foie gras ați fi putut face azi din pipota mea.

Cam așa.

 

 

 

7 Comments

 1. Io

  Felicitari! Ma bucur tare pentru voi! Pentru Irina in primul rand, ca a depasit momentul greu si s-a acomodat frumos si pentru tine – pentru bucuria ta, pentru relaxarea si starea de bine pe care le-ai simtit la serbare. Bafta in continuare!

 2. Cum adica sa premiezi un copil pentru ca e optimist si o bucurie pur si simplu? Asta e ADHD curat!

  (Felicitari elevei lunii!)

 3. ralu

  Felicitari premiantei si mamei ei.

 4. Liviana

  Felicitari! Ne bucuram ca impartasesti aceste momente frumoasa cu noi, Anda! Ne bucuram si noi pentru bucuria voastra! Sa fiti fericiti si la mai mare!
  Pupici pt fete!

 5. ady

  felicitari Irinei.

 6. Felicitari Irinei!!! E exact despre ce vorbeam si eu, se apreciaza la copilul in crestere un cumul de calitati, nu doar cat de bine stie sa faca integrale… pentru ca nu doar din cauza integralelor va deveni un om adevarat… :-)(https://gainile.wordpress.com/2014/06/19/cu-premii/)

 7. rezia

  Bravooo!

Privacy Policy