Suflocarul

13 Jan 2016 by

suflocar

Mâine Irina își prezintă mașinuța care se mișcă singură, e proiectul ei la capitolul Energie de la materia Științe. Cum a fost formulată tema am povestit în urmă cu câteva zile aici.

Am încercat mai multe variante până am ajuns la cea din imagine.

Inițial, Irina și-a propus să facă o mașinuță propulsată cu elastice. Din păcate nu i-a ieșit, paiele pe care le folosea erau prea flexibile, elasticele erau prea moi… A cochetat vreo 10 minute cu ideea unei mașinuțe cu elice, tot pe bază de elastic și cu osie de frigărui… Din păcate nu aveam sticle de plastic pe care să le decupăm ca să replicăm modelul din clip.

Până la urmă a ales mașinuța propulsată de aerul ce iese dintr-un balon.

Modelul folosit a fost acesta, mult mai rudimentar, dar ne-a fost util să înțelegem principiul după care funcționează.

Am folosit ce aveam prin casă (capace de la sticle de lapte cu ciocolată, bețe de frigărui, baloane, bețe și suporturi de baloane și o mașinuță de hârtie, căpătată de Lia la un resto, pentru că e ușoară și arată spectaculos).

Chiar am îmbunătățit un pic modelul găsit pe youtube, fixând roțile pe ax cu ajutorul suporturilor de baloane care s-au nimerit să se potrivească la fix în capacele de lapte.

 

A noastră arată așa

blow up

Ieri seară a învățat ce înseamnă Procedural Writing: a făcut listă cu materialele și uneltele necesare și a descris pas cu pas felul în care a construit mașinuța și ce o face să se miște.

Azi trebuie să dea un nume mașinuței și să conceapă o reclamă pentru ea.

Trec întâmplarea asta la borcanul cu fericire.

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Aura

    Am una bucata baietel de 4 ani si jumatate care este innebunit dupa masini si cu care fac tot felul de crafturi de acest tip. Te-as ruga, daca se poate, sa publici si Procedural Writing dupa ce e gata. Iti multumesc tare!

    • Ada

      se face, sa revina scolarita de la scoala si postam si procedeul.

Privacy Policy