Ș’un ceai, ș-o cafea

25 Mar 2013 by

Ziua asta gri a fost tare frumoasă pentru mine.

Mi-am început ziua la cratiță. Când am pus de cafea, am pus și de o ciorbă de văcuță pentru Lia. Știam că ajung târziu și că n-o să mai am chef să gătesc după 12 ore de alergătură.

La radio a fost frumos, am avut doar de montat emisiunea care a intrat la ora 21.00. Trei interviuri faine, cu oameni luminoși. Killing your darlings se numește procesul prin care trebuie să renunți la bucăți uriașe de interviu, ca să te încadrezi în timp. Trei interviuri care însumau 86 de minute din care nu puteam lăsa decât 59 de minute și 59 de secunde.

Apoi mi-am luat jucăriile și am plecat la lansarea unui melanj de cafea semnat Gheorghe Florescu. Cafeaua Avedis Carabelaian Divin.

Cum să vă descriu eu în cuvinte cum miroase cafeaua proaspăt prăjită, proaspăt râșnită, proaspăt fiartă și abia turnată în ceașcă mică… Nu pot, trebuie să mirosiți cu propriile dumneavoastră nări.

A durat mai mult decât mă pregătisem eu. Dar am plecat de la Delicatese Florescu cu trei pachețele de cafea, o sticlă de coniac Ararat (divin și el), opt plicuri de ceai și cu mirosul ăla bine întipărit în minte.

Un pit stop la Fairy’s Corner pentru două vrăji mici. Apoi o întâlnire scurtă la AFI cu proprietara covorului magic (gata, l-am dat înapoi) și din nou la copii, la atelierul cu colegii Irinei. Mi-e tare milă de Tova, după 7 ore de școală copiii sunt foarte, foarte greu de stăpânit. Ar sări, ar urla, s-ar îmbrânci și ar face orice implică mișcare pe repede înainte. Greu, vă spun, greu de tot. Abia am reușit să-i țin pe loc cu zarurile dar… din păcate, și-n zarurile mele de poveste tot măscări identificau. E un furnicar de hormoni prematur agitați pe care eu nu-l pricep la copiii de opt ani și vă zic sincer: dacă până la nouă ani nu învață să iubească lectura, i-am pierdut de mușterii, îi înghite lumea nouă. Am plecat foarte bulversată de la atelier. Pe drum am ascultat cu Irina Cartea cu Apolodor în interpretarea Dorinei Chiriac. Era să adorm. Nu se compară cu varianta Adei Milea. Nici pe departe. No offence, Dorina Chiriac, rămânem la varianta muzicală.

Acasă era cald și bine. Mâine școlile sunt închise.

Sper să nu ne înzăpezim prea tare.

 

 

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. Mi-ai făcut poftă cu aromele de cafea! Musai să-i calc prăvălia dlui Florescu! 🙂

 2. roxana

  S-un ceai, s-o cafea, Mos Gheorghe…

 3. ady

  nu stiu ce sa zic. eu abia dupa 9-10 ani am inceput sa iubesc lectura. am invatat sa citesc abia in clasa I si chiar si in a doua cititul era inca o tema greoaie pentru acasa. abia printr-a treia, cand datorita excerciutiului am inceput sa citesc usor si repede a devenit o placere si o pasiune din care nu m-am mai oprit.
  am vazut la altii ca fac liste cu ce-au citit in fiecare an. din memorie, pe lista facuta in ianuarie 2013 pt 2012 sunt vreo 50 de carti. iar pe lista lui 2013 sunt deja 12 si mai termin 2 pana in weenk-end.
  eu cred ca mai sunt sanse si pentru copiii de peste 9 ani. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cartea audio Apolodor | Caiet pentru şcoala de...acasă - […] cu textul, a fost un esec. Nu a gustat-o deloc, asa ca atunci când am aflat de pe blogul…
Privacy Policy