Sunete și imagini

2 Aug 2011 by

Azi ne-am despărțit de casa din Aleea Circului. N-a fost o despărțire ușoară. Am reușit să-i stăpânesc lacrimile Irinei, dar pe-ale mele le-am controlat ceva mai greu. O să-mi fie dor de grădina superbă din spatele blocului, de teii de pe alee, de privighetoarea din copacul din fața ferestrei dormitorului, de pisica gri pe care o găseam uneori la ușă, de parcul extraordinar și de vecinii mei – cei mai discreți și mai drăguți dintre toți vecinii pe care i-am avut până acum. Or să-mi lipsească zânele de pe scara mea.

N-or să-mi lipsească sirenele ambulanțelor, puradeii ce se scăldau în fântânile arteziene din fața blocului, dudele și zarzărele ce putrezeau pe aleea ce ducea spre intrarea în bloc și nici slalomul printre mizeriile câinești, neadunate de stăpânii patrupedelor.

A fost un loc bun. E casa în care am avut-o pe Lia. E prima casă după care Irina plânge.

După ce îmi vine inima la loc, am să vă plimb prin casele din viața mea. Am să vă povestesc despre sunete, despre mirosuri, despre imagini pe care le duc cu mine din copilărie până în prezent. Am o colecție impresionantă de zgomote specifice fiecărui loc în care am stat. Și poate vă vor plăcea și vouă.

Related Posts

Share This

5 Comments

 1. Andreea

  Stiu cum e sa te desparti de o casa draga , am scimbat pana acum in 7 ani 3 case . Am plans in hohote cand m-am despartit de apartamentul in care am locuit in timpul liceului , plin de amintiri de mirosuri si zgomote pe care le pot simti si acum , apartament care avea gandaci de care nu puteam sa scapam si zgomote infernale venite din trafic la 7 dimineata . A fost prima mea casa adevarata si ofetz si astazi cand trec prin zona .Acolo am crescut …uff m-am lungit cam tare dar postul tau mi-a adus aminte :).

 2. Andreea

  schimbat , oftez * …. de la emotii 😀

 3. mamabatranafarabrauldelana

  mult noroc ! Sentimentalo!

 4. Stiu ce simti; eu am pierdut casuta in care am avut-o pe Ana. A fost retrocedata.

 5. ceska777

  Dupa casa parinteasca a urmat mansarda de tineri indragostiti, acum un apartament ceva mai mare unde avem camera copilului si birou. “Norocul” nostru e ca mansarda e inchiriata, nu s-a putut vinde la pretul la care eram dispusi sa ne despartim de ea. Asa o mai revedem si stau cu ochi de vulturi pe chiriasi…
  De fieacare din locurile numite pana acum casa ma leaga amintiri unice.

Privacy Policy