Tangled

13 Jan 2011 by

Ar fi trebuit poate să aşteptăm până în week-end, să facem ieşirea din seara asta o dimineaţă de ţinut minte. Dar noi mereu facem lucrurile anapoda, aşa că, în mijlocul săptămânii, am cedat unui impuls dat de excursia cu clasa a Andreei de la Andreanum şi am luat pe sus copilul şi ne-am dus la film. Cine ştie ce se mai întâmplă până sâmbătă…

Am văzut Tangled! Îl aşteptăm de data trecută, când am fost la Aventurile lui Sammy şi am văzut trailer-ul. Minus familia gălăgioasă care făcea glume de prost gust în spatele nostru, a fost o experienţă foarte plăcută.

Am ales filmul dublat în română, nu varianta subtitrată, ca să se bucure şi copilul de film, nu doar noi, adulţii. Pentru că adulţi cum suntem, eu şi Laur suntem perfect capabili să ne ducem la desene numai noi doi, ba chiar avem neruşinarea să ne strecurîm la cinema în plină zi, când copilul e ocupat cu grădi şi n-are de unde să ştie ce acte de lezmajestate comitem. De data asta am ales să avem obrazul fin.

Filmul e de văzut, clar! Nu e la fel de spectaculos în efecte ca Prinţesa şi Broscoiul, dar replicile sunt absolut savuroase, iar traducerea în limba română este de nota zece. Ba chiar adaptarea textului mi s-a părut foarte fericită. Nefericite mi s-au părut reclamele de dinaintea filmului, foarte nepotrivite pentru ochii celor mici. E una la un film cu viagra, destul de bulversantă. Dar să revenim la film.

Trailerul:

Personajul meu preferat şi o parte din feţele lui:

Best supporting actor:

Şi replica mea favorită:

“Head up! Arms in! Knees apart!”

E un film de cinci stele! O să vreţi să cumpăraţi şi DVD-ul. Nu-l căutaţi la Diverta, nu îl au. Nici n-au auzit de el, nici nu figurează în stoc, presupun că nici n-a apărut. Se spune că filmul e cam făcut din bucăţi. Că satul ar fi tot ăla al lui Belle din Frumoasa şi Bestia, şi Maximus ar mai fi”jucat” şi-n Frumoasa din pădurea adormită, până şi Castelul a mai fost folosit pe post de castelul Bestiei. Dar astea-s doar speculaţii. Şi de-ar fi aşa, n-o să vă pese!

Mergeţi la cinema 3D, merită!

Pe urmă jucaţi-vă şi pe aici.

7 Comments

 1. Mulţumesc! Eşti genială. Ştim unde mergem sâmbătă.

 2. mimi

  si mie mi-a placut. i-a placut pana si sotului. bineinteles, personajul preferat: calul :))

 3. mama lui andrei

  noi am fost in weekend
  andrei s-a cam plictisit spre final – dar el se emotioneaza la suspense , ca maica-sa 🙂
  am vazut si filme mai bune, sincer…. dar e OK

 4. Anca/Mogosoaia

  Nu uitati weekendul acesta de concertele din seria Clasic e fantastic, de la Conservator si de la Ateneu, de la orele 11. Intrarea este libera http://www.clasicefantastic.ro/copilaria-lui-mozart-educativele-mici/

Privacy Policy