Those two? They are in love!

20 Apr 2015 by

P11041275_10153223502529869_2245164530336041769_nlouă tare în Canada, plouă cu spume, cu tunete și cu fulgere și cu vânturi așa de puternice că zboară toate semințele împrăștiate de vrăbii pe balconul nostru. Dar nouă nu ne pasă. Avem umbrelă cu prințese, Irina o ia pe a lui tati, eu port jacheta lui de ploaie așa că ieșim pe stradă și scoatem limba spre picăturile fine care încă nu s-au hotărât, să se facă fulgi? să se facă picuri mari? Să se facă… Sau mai bine să nu se mai facă…

Am ajuns la grădi udeeee… Dar la grădi e frumos și la grădi e Georgia, grecoaica asta frumoasă din poză, pe care Lia o iubește tare, așa de tare că zice că e Georgia a ei și că nu e nici fetiță, nici doamnă, nici domnișoară, e … nici mai mult nici mai puțin decât… DOMNIȚĂ!

georgia si liaGeorgia a învățat să spună “bună dimineața” pe românește. De dragul Liei. Și zâmbește mereu, n-am văzut-o niciodată tristă. Are 16 ani, e o frumusețe de fată și la cât lipici are la cei mici, cred că va fi o educatoare minunată. Azi, Lia cea plouată și-a luat o cărticică și s-a cuibărit la Georgia în brațe, și ea a început să-i citească, semn că nu e prima oară și că e ceva obișnuit.

“Those two? They are in love!” – mi-a spus una dintre cele două educatoare-profesoare, care supraveghează și studenții și copiii mici.

Noa, cam atât.jardin d'hiver

Adică nu. Avem zambile, avem narcise, avem hortensii, avem panseluțe, avem mușcate! Să le țină Dumnezeu vii pe toate. Miroase casa mea a primăvară, a pământ proaspăt, a verde ud… Și am descoperit că peste drum de grădi, în curtea unei românce cresc câteva tufe de liliac. HA! Tufe de liliac, am anunțat-o deja că o să vin la cerșit de liliac.

 

Zilele trecute, când a fost soare și am avut chiar și 25 de grade, am văzut un canar! Cânta de mama focului pe o crenguță, nu știu dacă fugise din vreo colivie sau pur și simplu în orașul ăsta canarii zboară liberi, nu m-ar mira, în fond, pe Old Derry, partea veche și frumoasă a urbei, merg căprioarele ca la ele acasă. Nu vă mai zic nimic despre Chip și Dale și neamul lor. Nici despre celelalte veverițe, astea-s la ordinea zilei. Am să vă povestesc într-o zi despre păsările minunate cu care ne întâlnim pe drumurile noastre de fiecare zi. Sunt de toate felurile și de toate culorile și cântă așa de frumos, chiar și când plouă le auzi.

Cât despre FED CUP, numai de bine, au jucat ale noastre foarte frumos și au dat o lecție grozavă unei copile canadiene pe care n-a prea învățat-o mămica ei bunele maniere.

E primăvară. Cam udă, dar măcar nu mai ninge.

 

 

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Cristina

    Dragele mele, o primăvara frumoasa va doresc!!! Imi faci asa un dor de ducă, de schimbare, de noutăți de fiecare data cand te citesc. Parca simt fiecare picătura de ploaie si parca grădinița Liei ma cheamă spre meleaguri îndepărtate… Va doresc zile însorite si ploi calde de vara, roua si flori , nopți senine si dimineți calde cu miros de corn cu unt

  2. Cristina - Ubi

    Ce frumos….

Privacy Policy