Tihna Cafelei de dimineață

22 Dec 2012 by

Nu știu cum e la voi… Eu mă trezesc la ora 6. Uneori la 6.30 când sunt prea fărâmată. La 7 și 15, cel târziu, trebuie să ies din casă. Asta dacă nu vreau să aud cum îmi crește barba în trafic.

De aceea, cafelele mele de dimineață sunt mereu repezite, forțate, răcite în chiuvetă, băute doar pe jumătate… pentru că eu nu am voie să înghit nimic cam 30 de minute după ce am luat o anume pastilă.  Așa că fac cafeaua și nu apuc să o beau în tihnă, am lângă mine un ceas cu cucă. Și cuca zice: Mai avem 20 de minute și trebuie să plecăm. E fără zece. Acum trebuie să ieșim pe ușă. Nu vreau să întârzii. Eu nu știu cu cine seamănă așa de pisăloagă.

Azi nu trebuie să ies din casă până la ora 10 și 15. Vă dați seama!?

Am reușit să las apa să fiarbă în tihnă. Apoi să amestec cele 5 lingurițe de cafea… Apoi să pun zahărul și să îi dau timp să mai fiarbă o dată și să se așeze, stând sub capacul farfurioarei de sticlă până mi-am făcut eu duș. Duș fierbinte, cu 5 minute de înmuiat și spălat toate bucățelele din corp cu gelul anume făcut pentru ele. Am avut timp să mănânc și abia pe urmă am turnat cafeaua în cești. Avea temperatura perfectă.

E prima zi în anul ăsta când nu alerg. Sunt în vacanță.

Ieri am râs mult pe tema sfârșitului lumii. N-am făcut stocuri. Nu ne-am dus în munți. Ne-am convins unul pe altul că dacă e să fie, nu scapi, oriunde te-ai ascunde. Flori m-a liniștit, nu scăpăm așa ușor și când o fi să fie, n-o să se știe…

Da, bine. Dar recunosc că am avut o strângere de inimă la gândul că daca era să fie pe la 11, ora României, noi am fi fost departe de fete. De dimineață le-am îmbrățișat strâns  – like there was no tomorrow – și am plecat la 8 și 15. Rațiunea învinsese fricile. Inimaginabil de pustiu era orașul.

A trecut, lumea e la locul ei, trebuie, deci, să plătim întreținerea și să cumpăr hârtie de împachetat cadouri. Ieri, după ce a trecut sfârșitul lumii, i-am cumpărat Liei cel mai drăgălaș set de figurine cu tot Clubul lui Mickey Mouse. Trebuie să reușesc să le filmez pe amândouă cântând:

Irina: Este clubul lui…

Lia: Mickey!

Irina: Ne distrăm și învățăm. Hai la clubul lui…

Lia: Mickey!

Ei, și aflați că Lia are un nume pentru ea însăși. O cheamă TOTO. Și are “nan”. Un an.

Gata. Zi bună. Azi se ocupă de giveaway Don Pandele.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Vacanta frumoasa!

Privacy Policy