Tips and Tricks: Reţete pentru după-amieze îngheţate

21 Dec 2009 by

Ţineţi-vă bine, vin zile şi mai ales nopţi foarte, foarte friguroase. Se anunţă minus 10 grade, ba chiar am văzut pe undeva un minus 19.

M-am gândit să vă povestesc cu ce ne umplem noi aceste după-amieze.Avem două reţete: una este bucuria copiilor, cealaltă bucuria părinţilor.

castaneBucuria Copiilor“: castane la cuptor.

Castanele se găsesc de cumpărat atât în hyperrmarket-uri cât şi la magazinele mici de cartier. Nu sunt foarte scumpe şi se coc relativ repede.

Aveţi nevoie de:

300 gr castane,

sare mare

hârtie de copt, cuţit

Crestaţi castanele în x; puneţi hârtie de copt în tava mare a cuptorului, puneţi castanele cu partea crestată în sus, lăsaţi-le la cuptor preţ de 25 de minute, răsturnaţi-le într-un castron şi daţi-le cu sare. Abia când s-au răcit, le puteţi coji. Nu uitaţi să scoateţi şi membrana maronie de pe fruct, nu doar coaja cea tare. Dacă vreţi castane dulci, renunţaţi la sare şi scufundaţi-le în miere, lăsaţi-le să se îmbibe aşa câteva ore şi apoi serviţi-le cu linguriţa.

vin fiertCât se coc castanele, ocupaţi-vă şi de “Bucuria părinţilor“: vin fiert cu mirodenii dulci

Aveţi nevoie de:

vin roşu,

scorţişoară,

zahăr brun

nucşoară

ghimbir

1 măr

puneţi 750 de ml de vin roşu într-un ibric mare. Adăugaţi patru linguri de zahăr brun, o jumătate de linguriţă de nucşoară, un rulou de scorţişoară (sau praf de scorţişoară dacă nu aveţi rulouri) şi un vârf de cuţit de ghimbir măcinat. Lăsaţi vinul să fiarbă. Când e aproape de fierbere, tăiaţi un măr bucăţele (puteţi pune şi coajă de portocală dacă vă place aroma) şi lăsaţi fructele să fiarbă odată cu vinul. sosete cu degete

Până se răcesc castanele şi cât vă savuraţi vinul, puteţi juca un domino.

Sau vă puteţi pune şosetele cu degete şi puteţi să vă distraţi făcând poze cu degete colorate.

2 Comments

  1. va sta foaaaarte bine cu sosetele alea…
    multumesc de poftele starnite, am sa gatesc si eu castane si vin… 🙂

Privacy Policy