Toi Patoi și Moș Crăciun + Bonus, Cântece de la Polul Nord

17 Dec 2014 by

toi patoiPrietenul meu, poștașul, deja s-a învățat că măcar o dată pe săptămână trebuie să-mi sune la interfon. Eu cobor până în capul primului rând de scări, el urcă trei trepte și uite-așa… am câte o mică bucurie de departe.

Cristina mi-a trimis pentru Lia o cărticică proaspăt apărută și lansată la Gaudeamus. Se numește “Toi Patoi și Moș Crăciun” și e semnată de Șerban-Miron Copoț pe care voi probabil nu îl cunoașteți decât dacă vă plăcea Animal X când erați mai tineri și era și el mai tânăr și pe vremea aia i se zicea Hienă.

Ei bine, și artiștii pop cresc mari și se fac părinți. Unii din ei mai scriu și cărți. Așa și Șerban, pe care eu nu-l cunosc personal, dar, pe principiul “prietenii Cristinei și-ai lui Răzvan sunt și prietenii mei”, am primit cartea lui prin poștă, cu autograf pentru Lia.

Câteva cuvinte frumos așternute pe hârtie despre cartea asta găsiți aici, inclusiv un mic rezumat. Pentru Lia povestea e un pic cam avansată, Irina însă s-a bucurat să citească aventura cu de toate: troli, bunici, motani, căței, Moș Crăciun și magie. La început a crezut că Toi Patoi este un fel de mâncare. Pe urmă s-a lămurit că e chiar interesant.

Acum când eu scriu, ea-i citește Liei povestea, câte un capitol pe seară. E vremea numai bună pentru așa ceva, până de Crăciun sper să o termine.

Cât despre cd-ul cu cântece de la Polul Nord, abia pe acela l-am învățat pe dinafară. Îl ascultăm zilnic de cel puțin trei ori.

Pe scurt: o găsiți la Cărturești, 34 de lei. 

V-o recomandăm cu drag, ca de la prieten la prieten.

Related Posts

Share This

Privacy Policy