Tracey’s chocolate truffles

15 Jul 2011 by

Tracey are această rețetă veche de 100 de ani de la Mama Ei. Nu vrea să-mi dezvăluie toate ingredientele dar presupun ca se poate improviza mult. Întotdeauna când face un tort, taie capacul care se mai sfărâmă sau marginile care nu-s prea arătoase până când blatul ei este perfect rotund, perfect neted, gata să fie acoperit de stratul de marțipan. Din aceste resturi de prăjitură, sfărâmate între degete și amestecate cu tot felul de minuni, Tracey face bomboane de ciocolată. Am reușit să identific: nucă de cocos, stafide, cireșe confiate, lăsate o vreme să înoate într-un coniac din cele mai fine (azi a folosit o ceașcă întreagă de Remy Martin) și apoi rulate în biluțe nu foarte mari, cât să intre dintr-o singură mișcare în gură. După încă o zi de stat la congelator, le botează în ciocolată și le pune în hârtiuțe speciale pentru bomboane. Mai există o variantă de bomboane făcute din același aluat, dar rulate într-un tub lung, învelite în marțipan și apoi tăiate pe diagonală. Indiferent de forma pe care le-o dă, aceste bomboane sunt o experiență de neuitat.

Trufele:

Din ciocolată topită, amestecată cu esențe și apoi lăsată să se răcească la frigider, cu câte o cireasă confiată în mijloc, sau doar trecută prin nucă de cocos prăjită, ori zahăr pudră ori mai multă cacao… Un vis.

Acum când citiți aceste rânduri, bomboanele sunt la rece. Peste câteva ore vor fi scufundate în ciocolată.  Apoi vor fi așezate cu foarte mare grijă pe hârtiuțele colorate pe care le-am găsit prin dulapurile prietenilor și-n atelierul unei doamne talentate de pe breslo.

Nu pun poze până nu sunt decente. Puțină răbdare, deci.

LE: Și pozele. Dincolo de orice cuvinte.

 

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

  1. sincer, pe mine una incepi sa ma enervezi. sper ca sunt singura rotunda care se da p aici.

  2. Hm, cam greu cu rabdarea asta…

  3. Tatiana

    The best truffles of my life. Thank you, Tracey! 🙂

  4. ruxij

    sunt superbe

Privacy Policy