Trăim momente istorice

3 Jul 2012 by

Sper din tot sufletul că aveţi timp şi răbdare să vă aplecaţi puţin asupra momentelor istorice pe care le trăim.

Vă propun spre lectură (şi nu doresc să deschid o dezbatere politică) câteva link-uri pe care este bine să le studiaţi, pentru că e bine să cunoaşteţi istoria aşa cum se scrie chiar sub ochii noştri. Este o simplă cronologie explicată. Menţionez că fac această recomandare de lectură în calitate de cetăţean treaz şi nu de jurnalist. Pentru că nu sunt un analist politic de pofesie, mă abţin să comentez, ofer doar informaţii pe care le consider utile.

Plan de acţiune

Lovitura de stat.

 si o reactie internationala

 Şi o punere în context

O reacţie de la Bruxelles

Noapte şi ceaţă

Statul a căzut pradă unui partid

De ce ne interesează pe toţi

13 Comments

 1. nina

  Wow lovitura de stat, chiar asa… opinia mea e una diversa.

  • ela

   Nu înțeleg ce vrea să însemne o opinie diversă, dar adevărul e că USL-ul si Ponta m-au lăsat cu gura căscată, nici în cele mai negre cosmaruri ale mele nu mi-am imaginat că vor fi atât de brutali după venirea la guvernare

   • nina

    O opinie diversa e una care difera de opinia enuntatorului….Parca avem dreptul la ea..sau?

 2. ela

  Da, mă rog, din câte pricep eu (si DEX-ul, de altfel), divers nu înseamnă diferit, înseamnă variat, asa că m-am amuzat că tu ai o opinie variată 🙂 evident, ai tot dreptul la ea!

  • nina

   Si acum ca ai demonstrat ca tu esti mai desteapta, ma retrag din povestea asta, ma duc si eu sa urmaresc “lovitura de stat”.

 3. Elena

  Nu stau in Romania, dar in ultimele zile urmaresc cu interes situatia de acolo, pentru ca mi se pare ca USL-ul calca pe urmele Partidului Comunist unic…ma intreb la ce a mai servit Revolutia?
  Multumesc de articole
  Elena

 4. Opiniile pot fi oricat de diverse şi de diferite, câtă vreme nu ne jignim unii pe alţii… Elena, să ştii că pe drumul spre casă exact la asta mă gândeam şi eu: acum înţeleg cum a fost posibilă instaurarea comunismului.

  • Don Pandele

   Si nu numai comunismul. Sa nu uitam Germania anilor ’30. De stanga, de dreapta, tot regimuri totalitare si dictaturi au fost. Poporul a batut la inceput din labe, ca mai apoi sa inceapa sa-si piarda familiile prin razboaie sau inchisori.

   • Pai nu ca in romania nu se face inchisoare, toate condamnarile sunt cu suspendare, cu telefon de la ministrul de interne si ambulanta particulara. Asta nu e un pericol.

 5. Mihaela

  Eu nu locuiesc in tara, dar sunt ingrozita de de ce se intampla de cateva zile. Parca sunt doi copii care pana nu-l doboara pe lupul cel rau nu se lasa. E un joc intre ei, atat. Ce conteaza restul. Sa ne amintim ca Hitler si-a urat tatal. Vad o paralela a urii celor doi pentru lupul cel rau. Si sa nu uitam ca acolo unde ura se uneste cu razbunarea nu iese nimic bun.

  Mihaela

  • Mihaela, joc e mereu. doar ca uneori devine mai evident ca restul nu se pune si e dureros sa te prinzi ca tu esti restul si ca nu te pui.

 6. Mai in gluma mai in serios un prieten imi spunea ieri sa stau cu bagajele facute… s-ar putea sa avem un singur avion spre Congo, si numai cine il prinde scapa.

  Desi nu urmaresc scena politica, sunt mereu cu cateva zile in urma, aseara ma cam lua cu fiori cand il auzam pe Cristoiu (cred), spunand ca mai avem cateva zile in care inca putem vorbi liber la tv…

  • Cristina, nu stiu daca e ATAT de grav pe cat spune Cristoiu insa cu siguranta nu suntem cu totii nebuni.

Privacy Policy