Trenul de Halloween și o trupă cu miere și/de ceapă

31 Oct 2016 by

Sooo, zilele trecute, soțul zice hai să ne plimbăm cu trenul de Halloween. 

Eu sunt un pic în dubii cu Halloween-ul ăsta. Nu mă uit nici la filme de groază, așa de sensibilă sunt când e vorba de scheleți, zombie șamd. Dar aici în cartier e o sărbătoare foarte luată în serios. În special de familiile cu copii. Și nu, nu e musai despre draci și vârcolaci, e despre bomboane. Cât de multe bomboane poți aduna într-o seară de la toți vecinii. Dacă ai mustrări de conștiință și ți se pare că Halloween-ul e sărbătoare diavolească, treaba ta. Stinge lumina și nu deschide ușa. Cum e plin de toate națiile pe aici, nu mai aruncă nimeni cu hârtie igienică în casele unde nu se dau bomboane. 

Dar să-i vedeți pe ăștia mici ce se consumă… cu costumele, cu măștile, cu accesoriile, cu găletuțele pentru bomboane, cu plăsuțele șamd. 

Anul ăsta era cât pe ce să suspendăm mersul la trick or treats din motive administrative și de încălcare a regulamentului de ordine interioară. Irina s-a jurat inclusiv că nu mănâncă nimic, numai de dragul de a se plimba în costum cu prietenă-sa s-ar duce. Dar… La presiuni externe din partea vecinilor și după discuții îndelungate cu mai tinerii mei colegi de serviciu (maaan, it was all about the candy!) am zis bine, fie. Mergeți. Și dacă le trimit pe ele trebuie să dau și eu bomboane, nu? 

Și dacă tot dau bomboane trebuie și dovleac, nu?

Păi și dacă avem dovleac, bomboane și costume și mergem la trick or treat, mai încape și o călătorie cu trenul de Halloween. Why not. 

Era un frig și ploua mărunt și cerurile erau gri și era evident târziu că m-am trezit la zece jumate…

– Ziua asta e perfectă, zice Irina, pe un ton de nu știi dacă glumește sau vorbește serios.

– Auzi, dacă mai ești sarcastică stai acasă.

– Nuuuu, nu eram sarcasticăăăă, dar gândește-te, e perfectă atmosfera pentru Halloween. 

Și-am ajuns la gară și-a venit și trenul și-au început să se adune costumații. Să-i vedeți pe ăia mici îmbrăcați în ratoni și bondari și Thomas the Tank Engine și pirați și prințese… Dar să-i vedeți și pe ăia în toată firea cu pălării și bărbi de Gandalf… Și uite-ne și pe noi, în civil, ca turistul japonez, cu aparatul de gât și mâinile în buzunare. Noroc cu Cristina că ne-a adus niște pălării de St Patrick și am putut să ne prefacem că suntem și noi oarecum pregătiți. Ei lasă că anul viitor știu… 

Ne-am urcat în tren – tren freeeemoooos, vechi, cu vagoane mirosind ca personalul de Titu, dar mult mai curate, decorate cu lilieci haioși și pânze de păianjen și bostani ce se uitau cruciș. Nimic care să-ți dea fiori reci pe șira spinării, că doar erau mulți copii, dar decorat și funny. 

Ba la mijloc, între vagoanele de călători, în ceva ce părea să fi servit ca vagon de poștă, era o trupă ce cânta de mama focului muzică d-asta locală de se numește country. 

Așa de frumos au cântat că am uitat de frig tot bătând din palme să ținem ritmul. Și de unde venisem să ne uităm e geam la scenery să vedem ce mișto e toamna în zonă, am văzut doar instrumentele lor (o tanti cânta cu  doua degetare la un soi de răzătoare, de care atârnase o savonieră metalică și alte obiecte de uz casnic) și fețele lor haioase. 

Ce să vă zic, că tăntălăii n-au avut și ei un ceai în tren, o cafea, o ceva cald, măcar un rom mic, după cum bine a observat și nenea de schimba macazul? Au promis că la anul se pregătesc mai bine. 

A fost MI-Nu-NAT, copiii au fost cu gura până la urechi tot drumul ( o oră și douăzeci deși pe bilet scria 2 ore…Deh.) Laur a făcut niște poze fabuloase (revenim cu imagini) iar eu mi-am luat cd cu Onion Honey și am un nou earworm care mă chinuie. Se cheamă Zombie Love Song, ia ascultați ce versuri mișto: 

All right, Happy Halloween și nu uitați, nici Crăciunul, nici Paștele nu s-au inventat cu ocazia creștinării lumii, îs mai vechi. Și e despre bomboane ȘI PELERINA LUI BATMAN/SUPERMAN/wonderwoman, people, uitați diavoli șamd. 

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy