Trike to the rescue

11 Jan 2012 by

Vine ziua Irinei și nu știu ce să mai inventez. Am văzut azi pe Facebook un link către o rețetă de tort curcubeu. Sunt absolut convinsă că Irina ar leșina de plăcere să se trezească de ziua ei cu așa un tort. Cum nu e mare filosofie de făcut, dacă ai forma și coloranții, mă mănâncă degetele rău de tot. Așa că am început să caut coloranți. Am găsit. La Wilton. 13 lei sticluța. x 7, ajungem la prețul unui tort de cofetărie. Și cum mă jeleam eu așa cu Cookie, aflu că vopselele ce-mi trebuie sunt în dulapul Laurei. Și că există un om în Bucureștiul ăsta care e dispus să se ducă până la Laura și să ia coloranții și să mi-i aducă mie acasă. Îl cheamă Alex. Circulă pe tricicletă. Și nu cere nici un ban pentru serviciile pe care le face, dar apreciază mici atenții, lăsate la latitudinea clientului.

Mie asta mi se pare o idee genială. Alex, unde erai când eram singură-n casă cu Irina și avea 39 febră și enteroviroză și eu n-aveam ceai de mentă? Dar nu-i nimic, mă bucur că ești!

Deci, doamnelor din București: dacă vreodată sunteți prizoniere în casă și nu aveți cum să ajungeți până în vreun loc de unde musai vă trebuie ceva, căutați-l pe Alex. Aduce chestii mici gen: medicamente, coloranți pentru tortul Irinei, cafele de la starbucks și bunătăți de la Băcănia Veche. Pentru că așa se întâmplă, lucrurile faine se derulează în cercuri concentrice.

Merci, Alex, că te-ai gândit la așa ceva.

Și Merci, Doamne, pentru somnul Liei, pentru linia SOS de la Medlife, pentru că am prieteni care gătesc și-mi împrumută chestii ca să-i fac eu Irinei ce nici cu gândul nu gândeam în dimineața asta pe la trei, pe când mă plimbam cu Lia prin casă, doar-doar n-o mai tuși și n-o mai plânge. Life is good, vă zic eu.

Related Posts

Share This

22 Comments

  1. ceska777

    Da, life is good almost every day! 🙂

  2. ceska777

    Si super ideea cu tortul. La anul sper sa gasesc si eu ceva interesant, adica la sfarsitul lui 2012…

  3. In mod normal nu ma innebunesc dupa chestii de mincare mai colorate decit propria-mi garderoba, dar tortul asta e WOW! Dac-as fi primit asa ceva cind eram copil, cu siguranta n-as fi uitat in veci!
    Spor la treaba!

  4. Daca iti iese tortul asta, esti cea mai tare! Sa pui neaparat poze!

  5. Ale

    Eu pot sa-ti dau smecheria de facut moate d’alea.

  6. Andreea

    Abia astept sa vad tortul! 🙂

    Sanatate Liei!

  7. Fa-i surpriza, n-o intreba! eu l-am facut anul trecut, de ziua nepoatei mele (14 ani), si a avut un succes nebun!
    Iti recomand la crema sa incerci varianta mascarpone, esenta de portocale+ccoaja+frisca batuta, daca nu vrei sa mergi pe ideea unt+albus , cum fac ei la icing.

  8. manuela

    am făcut si eu odată ceva de genul, dar curcubeul nu a fost copt, a fost o cremă de bază de brânză si gelatină, si tava a fost una normală rotundă, fără gaură în mijloc. Am copt un blat biscuit, am făcut crema de brânză clasică (brânză dulce de care preferi, zahăr, vanilie, coji de citrice, gelatină), am împărțit crema în porții si am adăugat colorant în fiecare. am pus cu polonicul, un strat peste altul, fără să întind straturile cu cuțitul, le-am lăsat să le omogenizeze gravitația. S-a format un curcubeu drăguț, ce-i drept un pic mai mâzgălit decât ăla de pe site-ul găsit de tine. Nu am găsit nici eu coloranți pentru fiecare nuanță, asa că am mai improvizat cu afine în loc de mov si alte chestii de genul. Spor la treabă!

    • Ce dragut! Detaliaza pls chestii de genul. stiu de sfecla pt rosu.

      • orianna

        Un pic de sofran pentru galben, iese ca un pui de gaina (am vazut ceva pliculete de la dr Otker). A, si mov de la afine congelate.

      • manuela

        Păi eu am cumpărat de la Kaufland coloranți: rosu, verde si galben, foarte ieftini, aia a fost tot de am găsit, dar nuanțele erau diluate si urâte, nu le-am prea putut folosi, pur si simplu nu colorau si schimbau compoziția brânzei. Verdele l-am folosit, că nu am avut cu ce înlocui, dar pentru restul am căutat înlocuitori. La galben, de exemplu, am fiert pe abur două gălbenuse cu zahăr si le-am amestecat cu brânza (a fost cam pală culoarea), afinele au dat un mov superb, la rosu am pus dulceață de coacăze rosii, la portocaliu am amestecat brânza cu dulceață de caise dar nu a iesit potrocaliu că un galben mai închis…mă rog. Mi-am cumpărat pe urmă un set de culori de la wilton, sunt superbe, țin cu anii pentru că folosesti foarte puțin din ele si nici nu schimbă compoziția, fie ea blat sau cremă 🙂
        Asa informativ, pentru tort eu am folosit 2 kg brânză dulce, dar trebuie să cumperi o brânză dulce de foarte bună calitate, trebuie să fie cremoasă si grasă. Nu stiu dacă la Bucuresti sunt lactate de Lechința, dar aia e cea mai bună brânză dulce de vacă pe care am găsit-o eu, e excelentă. Mascarpone e excelent si el, evident, dar mult mai scump 🙂

        • Whoaaa multumesc! Eu l-am rugat pe tata sa-mi aduca niste coloranti in aprilie cand vine si pentru tura asta imi imprumuta Laura. Dar e bine de stiut cum poti obtine culorile si pe cale naturala. Branza de Lechinta n-am vazut! Merci de tips!

  9. Anca/Mogosoaia

    Mai, mai, ce nebunie de torturi face doamna asta! Priceless, thank you!
    – de clatit ochii – 🙂

    • Daaaa, clatit ochii, inghitit in sec samd.

      • Gabriela

        Ada,
        Stiu ei eu pe cineva la noi care face torturi spectaculoase. Noua ne-a facut unul cu animale marine si sarbatoritul a sarit in sus de fericire.
        Are un site http://torturispeciale.wordpress.com/, in caz ca nu il faci neaparat singura.
        E superb asta cu curcubeu, o sa-i arat site-ul si “tortistei” noastre.

        • Merci, Gabriela, incerc eu sa-l fac pe asta (pentru ca imi place ideea si ma mananca degetele sa il fac, ziua Irinei e doar un pretext :D), daca nu iese, e Alice la colt. Preturile sunt tot pe acolo si au o gramada de modele din care sarbatorita deja are o lista scurta.

css.php
Privacy Policy