Triplu test

5 Nov 2010 by

Am 34 de ani. Asta mi-am tot spus când a trebuit să hotărăsc dacă merg sau nu la Triplu Test. Auzisem destule poveşti de groază legate de această analiză şi spaima mea cea mai mare era că sunt şanse să ajung în situaţia de a lua hotărâri grave. Amniocenteza e periculoasă, e costisitoare, e ceva ce nu prea vrei să faci. Circulă zvonuri că anumite laboratoare dau rezultate alarmante la Triplu Test tocmai ca să te împingă spre amniocenteză, care costă de la 1200 în sus.După o cercetare serioasă de piaţă – să nu fie nici cel mai fancy, dar nici cel de pe urmă laborator, să nu fie nici cel mai scump, dar nici musai un laborator de spital – nu că aş fi auzit că se face pe gratis pe undeva, am ajuns la Medlife Favorit.

M-am dus, cu inima cât puricele, să mai donez o eprubetă de sânge. Două săptămâni durează până primeşti rezultatul. Două săptămâni în care încerci să nu te gândeşti, să dai deoparte ideea în sine şi să nu-i înnebuneşti de cap pe toţi cei din jur.

Ieri a bătut ceasul să aflăm rezultatele. Medlife afişează rezultatele analizelor şi pe site, dar la triplu test degeaba priveşti ca mâţa în calendar cifrele şi intervalul de referinţă, că ai nevoie de interpretare. Care se eliberează doar cu hârtia primită la depunerea analizelor. Eu cu nasul în batistă şi o grămadă de treabă de făcut, Mimi plecată cu Laur şi Irina în oraş, bani pe card dar nici vorbă să mă duc singură la aşa un verdict important. Aşa că am aşteptat până s-a terminat ziua de lucru şi cea de grădi şi familia s-a întors din oraş, ne-am mai învârtit prin casă preţ de o portocală mestecată pe repede înainte de domnişoara Irina şi apoi ne-am aruncat din nou în trafic. O oră am făcut până în Drumul Taberei. Dar a meritat, pentru că rezultatele sunt bune. Riscurile de boli genetice sunt scăzute, nu avem de ce ne face griji.

Parcă mi s-a luat ditamai piatra de pe suflet.

Related Posts

Share This

16 Comments

 1. Maria

  Felicitari!
  Uneori mi se pare ca analizele astea sunt facute special sa “vizualizam” toate problemele mai mult sau mai putin posibile, una sa nu ne scape!

  Dar ce dulce e senzatia de eliberare de dupa… 🙂

 2. oana

  yupiiii!!!…. ce ti-am zis eu… totul o sa fie bine…!

 3. Ralucuta

  Felicitari si sarcina usoara in continuare. Si eu am facut tripul test cu primul copil, desi aveam 3o de ani la prima sarcina, la a doua sarcina aveam 32 si nu l-am facut, pentru ca pe la 11 saptamani am facut dublu test si pentru ca a iesit f bine asta nu a mai fost nevoie de triplu test, dar te inteleg perfect in legatura cu emotiile si mai ales cu interpretarea rezultatelor. Eu am fost foarte ascultatoare si mi-am facut toate analizele pe care mi le-a recomandat doamna dr si am dat bani grei pe ele ca am mers numai la clinici particulare, dar nu pot sa nu ma intreb cum se face ca mamele noastre nu au mai facut atatea ecografii ,controle si analize si totusi uite ce copii sanatori si destepti au facut?

 4. Asta da veste buna!! 🙂 Felicitari si sarcina usoara!

 5. GabrielaS

  Ce usurare!De acum,tot inainte cu burtica!!!

  Ralucuta,poate ca mamele noastre nu erau atat de indopate cu chimicale si aditivi,nu lucrau in mediu plin de radiatii asa ca noi,nu luau atatea pastile ca noi?Pana si anticonceptionalele astea luate ani de zile nu sunt chiar ok.

 6. mamagiuliei

  Ma bucur enorm de mult !!! Sa fie doar bine si de acum incolo macar pana la 40 saptamani 🙂

 7. ma bucur:)

 8. ai mai trecut un hop! tot inainteee

Privacy Policy