Tu ce faci azi?

17 May 2010 by

Anul acesta, Eric Whitacre a reuşit să ne arate ce puternic este internetul şi ce de lucruri poţi face datorită lui.

Ceea ce urmează să vedeţi va intra probabil în istoria comunicării, la fel ca Avatar, la fel ca prima transmisie 3D a unor ştiri de televiziune, la fel ca multe alte lucruri minunate la care acum nici nu putem visa. Ce a făcut el:

Eric Whitacre este compozitor. El a adunat artişti din 12 ţări cărora le-a trimis partitura sa şi apoi i-a pus să se înregistreze cântând. 185  de persoane care nu s-au întâlnit niciodată la un loc, n-au respirat acelaşi aer şi nici nu şi-au domolit împreună bătăile inimii, au reuşit performanţa de a cânta ca un cor profesionist două piese. Iată:

Dacă v-a plăcut “Lux Aurumque”, ascultaţi şi “Sleep”

http://www.youtube.com/watch?v=Z1h3Tf26TcA&feature=related

Nu e minunat internetul? Este. Gândiţi-vă câte lucruri grozave se întâmplă şi ce campanii de solidaritate se duc, câte prietenii se leagă, câte relaţii se înfiripă, câte informaţii circulă şi cu ce viteză. Câte petiţii se semnează şi câte valuri sociale se pun în mişcare. Internetul este grozav. La ora la care eu scriu aceste rânduri, 42421 de persoane au semnat petiţia de pe PetitieOnline  şi 28616 pe cea de pe site-ul Realitatea. 71 037 de persoane sunt împotriva micşorării indemnizaţiilor de creştere a copiilor. Dar câte dintre aceste persoane vor fi azi, la ora 12, pe stradă? Câte se vor ridica de pe scaun şi-şi vor petrece pauza de masă protestând cu adevărat?

Veţi spune că sunt naivă şi că nimic nu se va schimba, că e inutil să ieşim pe stradă, niciodată nu se schimbă nimic…

În anul 2000, revista Playboy îi învăţa pe bărbaţii români cum să-şi bată nevestele fără să lase urme. Cu portocale învelite într-un prosop. A fost pentru prima oară când româncele au ieşit în stradă şi au protestat împotriva prostiei şi a răutăţii care s-ar fi putut întoarce împotriva lor. Şi de această dată este vorba tot despre prostie şi răutate, doar că acum nu sunt afectate doar femeile, ci şi copiii lor, familiile, relaţiile, viitorul. Probabil vi se pare puţin patetic, dar pentru mine este important să ştiu în ce măsură noi, cei ce “cântăm” zilnic în corul bloggerilor, putem face ceva şi în 3D.

Aşa cum scriam acum câteva zile, mi se pare important să nu lăsăm lucrurile să curgă după cum li se pare potrivit celor ce nu mai ştiu ce putere de cumpărare are leul, pentru că trăiesc în Spa România, locul unde totul li se cuvine şi li se oferă, mai mult sau mai puţin pe gratis.

Dacă azi staţi acasă,  indemnizațiile vor scădea cu 25%.

Dacă azi staţi acasă, vom fi la fel ca acei 185 de muzicieni care cântă atât de frumos în clipurile de mai sus. Oameni singuri, cântând la monitor, conduşi de un dirijor invizibil. Sună frumos. Dar atât.

Mamele se întâlnesc între 12 şi 14 în faţa Ministerului Muncii – Str. Dem I. Dobrescu 2-4.

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. Daca nu se intampla ceva, ne vedem acolo.

  2. Se pare ca se intampla: la noi ploua, bate vantul, iar Degetzica a avut o noapte alba si noi asemenea. 🙁

  3. Imi pare rau. Sanatate.

Privacy Policy