Tura de după-amiază

9 May 2012 by

Scriu dintre două ştiri despre boicoturi, alegeri, greva foamei, abuzuri de putere, guverne şi aşa mai departe. Scriu pentru că am în nări mirosul de iarbă proaspăt cosită, verde, crud, puţin amar, puţin iute. Mi-am petrecut dimineaţa de marţi cu cea mai frumoasă fată din lume. I-am pregătit merele cu biscuiţi, i-am pus pe cap pălăriuţa şi la opt treizeci eram pe Aleea Belvedere, unde şi-a făcut somnul de frumuseţe. La zece intram în parcul Gheorghe Petraşcu (am înţeles că se cheamă şi IOR2). Foarte frumos parc, boieri dumneavoastră. Cât pe ce să mă ciupesc, să văd dacă nu cumva am ajuns în altă ţară. Curat, colorat, cu pante accesibile şi celor cu cărucioare, luminos, ce să mai, un parc SUPERB care are şi 2 leagăne pentru bebeluşi. Două. Pe o rază de vreo trei kilometri în jurul casei mele sunt 3 leagăne pentru bebei, cu totul. Unul în Parcul Nichita Stănescu şi două în acest IOR 2. Am mai multe fotografii, dar acum pot posta doar vreo cinci.

Sunt sigură că Irinei îi va plăcea şi mâine plănuiesc să o duc acolo, dacă nu e furtună.

Nu-l rataţi!

Mi-a plăcut dimineaţa asta. Mult de tot. Am simţit-o ca pe un privilegiu. Mai că m-aş abona la tura de după-amiază, dacă nu mi s-ar fi susurat deja în ureche “dar o să ne fie dor de tine după-masă!”. Şi ăsta e un gând care-mi place. Sunt norocoasă.

 

Related Posts

Share This

10 Comments

 1. Ai uitat de stirile cu spaniolii care au invadat centrul vechi 🙂 Se pare ca ati petrecut o dimineata frumoasa, la noi a plouat, asa ca nici vorba de iesit.

  • Nu, n-am uitat, dar lucrez la un post de radio care nu difuzeaza mizerii de genul “spaniolii ne-au invadat”.

 2. Vezi ca daca faceai de dupa-amiaza, ai fi stat pana la miezul noptii!
  Deci, ai gasit parcul! Ura, ura!

 3. Bine, te iert:))

 4. oana

  si noi iubim mult parcul IOR, ne simtim ca in occident acolo… (dar nu duminica- atunci e plin ochi)

  • patricia

   Eu am norocul să am parcul IOR chiar în fața balconului și îl ador! Mai ales dimineața când ies cu cățelul la plimbare pe malul lacului este minunat! Găsești leagăne pentru bebeluși la locurile de joacă în parcul IOR. Sunt multe parcuri amenajate frumos dacă o iei la pas spre Titan printre blocuri. Din ce îmi dau seama din poze, parcul despre care vorbești este cel cu bisericuța de lemn, cum vii dinspre bazinul de înot.Și parcul Morarilor avea niște locuri de joacă extraordinar de bine dotate pentru bebei.

 5. Iris

  In parculetul de langa policlinica Titan sunt 4 leagane pentru bebelusi. De unde i-ai luat sandalutele Liei? Imi poti recomanda un magazin cu incaltaminte buna si nu exagerat de scumpa?

  • Iris, i-am luat de la Carrefour Orhideea, de pe mijloc, e o taraba pe care scrie Bambini, au costat 120 de lei. Inteleg ca in Berceni langa cinema Cultural e un magazin cu pantofi primigi la 68 de lei, dar pentru mine e foarte departe.

 6. Iris

  Draga Ada,

  Am fost ieri in Berceni, am gasit un magazin in spatele fostului cinema Cultural, Bambino se numeste. Nu aveau incaltaminte Primigi, dar am luat sandalute Hokide, produse la Oradea, foarte faine, la pretul de 98 lei. Mai aveau si sandalute mai ieftine, la 28-35 lei, dar nu erau din piele, asa ca le-am preferat pe acestea. Magazinul este bine aprovizionat cu articole pt. copii, atat imbracaminte si incaltaminte, cat si jucarii, carucioare etc.

Privacy Policy