Until next time, Caro, for sure!

9 Jul 2012 by

Am fost ieri la concertul lui Caro Emerald de la B’estfest. Nu ştiu exact cum s-au potrivit această femeie frumoasă şi orchestra ei elegantă în contextul B’est Fest, dar m-am bucurat sincer să am ocazia să o văd, chiar şi aşa, cu iarba arsă de soare sub picioare şi după o jumătate de oră pe care n-o pot descrie decât ca “excruciating” (îmi scapă termenul în română, dar altă vorbă mai bună nu există ca să cuprindă sentimentul de deznădejde care ne cuprinsese de câte ori cei de la DOPE DOD se întorceau pe scena mică din stânga). Nu-i aşa că nu ştiţi cine sunt ăştia, Dope DOD? Nici eu nu ştiam şi mă bucur că nici n-o să-i mai aud vreodată. Ei nu cântă, urlă, râgâie şi strigă fuck you, ceea ce le dorim şi noi lor, am strigat fuck you cu mult entuziasm. Eu nu înţeleg masochismul ăsta, dai bani să te uiţi la o mână de oligofreni care cântă la flex şi te gratulează cu yo mother fuckers şi yo hookers!

Cu cât entuziasm i-am aplaudat pe muzicienii îmbrăcaţi în costum, care au urcat pe scena mare, aşa cum i se şi cuvine unei artiste în ascensiune!  Cu câtă încântare i-am privit pe cei din jurul nostru, care, ca şi noi, nu puteau să nu danseze pe muzica frumoasă, cu tâlc, cu poveste, a doamnei Caro Emerald. Pentru că este o doamnă, pentru că este atentă, pentru că a comunicat frumos cu publicul, n-a cântat autist, privind în gol, a spus câteva lucruri la fiecare piesă şi a avut dragul de a cere aplauzele publicului pentru muzicienii ei. Cu adevărat muzicieni, fiecare ne-a oferit câte un solo fantastic, au luat piesele pe care le ştiam de la radio şi s-au jucat cu ele, au tras de portative şi le-au dat o faţă nouă, fără să piardă nimic din farmecul original.

Mi-a plăcut concertul lui Caro, mi-a plăcut atmosfera, m-am bucurat să fiu acolo şi să dansez şi să aplaud, să ridic mâinile în aer. Am ignorat fumul şi praful pentru că nu mai contau, conta muzica, aşa cum şi trebuie.

Lovely! Ne mai vedem, Caro, cu siguranţă, nu trebuie decât să revii şi poate data viitoare ne faci plăcerea de a te asculta într-o sală aşa cum meriţi.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Alina

    Mai exista si artisti in adevaratul sens al cuvantului, doar ca acestia nu sunt promovati asa cum merita

Privacy Policy