Vă invit la un FEST(IN) de teatru pe Bulevard.

10 Oct 2016 by

Cel mai dor din viața mea anterioară (pre-Canada adică) mi-e de mersul la teatru și la evenimente. Sunt și pe aici, desigur, am un teatru chiar peste drum de casa mea, în care n-am intrat (să-ți fie rușine, Ada!) din diverse motive pe care nu le discut. Lia a fost. Dar dacă eu nu pot să mă duc la Nottara, nu înseamnă că voi n-ați putea să mergeți.

Aflați deci că Teatrul Nottara redeschide sălile din bd. Magheru şi lansează cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, care va avea în perioada 10-22 octombrie şi cuprinde 31 de spectacole, lansări de carte, expoziţii de fotografie, evenimente stradale şi multe alte manifestări culturale.

Am întrebat organizatorii dacă în festival sunt şi spectacole potrivite pentru copii şi mi-au făcut trei recomandări:

 1. Notenkraker sau al cincilea anotimp, care se joacă în prima zi a festivalului şi deschide oficial secţiunea “Bulevardul comediei”. Spectacolul vine din Chişinău, unde a primit multe premii pentru regie şi actorie, iar Teatrul de Revistă Ginta Latină ne asigură că este o producţie pentru toate vârstele
 1. Pe 12 octombrie, la Teatrul Ţăndărică, va avea loc spectacolul “Eu, Oblio”. Fiind chiar o producţie a Teatrului care Ţăndărică, este cu siguranţă o opţiune bună pentru copii, cu o singură precizare: reprezentaţia începe la 21:00 şi durează o oră, deci probabul veţi avea copii în pat un pic mai târziu decât de obicei
 1. O poveste foarte simplă”, o producţie a Teatrului Nottara despre care organizatorii spun că ar fi o “fabulă modernă despre iubire”. În rolurile principale: o purcică, o vacă, o iapă, un caţel şi un cocoş, ce încearcă să desluşească lumea complicate a oamenilor. Singura atenţionare: la un moment dat se vorbeşte despre avort… voi decideţi dacă sunteţi pregătiţi să aveţi discuţia asta, dacă nu aţi avut-o deja. De ce să vă duceți cu copiii la o piesă în care se discută și despre așa ceva? Pentru că e o poveste din care aflăm că iubirea şi omenia sunt mai presus decât banii, şi, deşi uneori avem emoţii pe parcursul spectacolului, finalul este fericit. Spectacolul va avea loc vineri, 21 octombrie, ora 18:00. Pentru temerari avem și o invitație la piesa asta, așa că dacă vă face cu ochiul, lăsați aici un comentariu, până vineri 14 octombrie. 

Dacă aveţi mai degrabă nevoie de o evadare fără copil, atunci consultaţi pe îndelete programul de pe www.festinpebulevard.ro, unde veţi găsi montări pe toate gusturile. Să-mi scrieți și mie ce ați văzut și cum a fost.

 

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

 1. Daniela

  Buna,
  Cred ca am putea merge la Notara. Este potrivita piesa si pentru un copil de 4 ani?

  Multumim mult!

  Daniela

Privacy Policy