Viața la Pol

25 Feb 2015 by

extreme cold weatherÎncă iarnă. -13 azi și cu vânt ajungem la -25, dar e soare, ceea ce face totul mult mai suportabil. Știu că mă repet, ce să fac, e mantra mea.

Am renunțat la mersul pe jos, nu de alta, dar așa de hotărât era vântul ieri că a fost cât pe ce să ne ia pe sus. E și curent aici între case, nimic de zis. Numai când am văzut cum erau să se pocnească o babă grăbită cu un domn politicos, care oprise ca să trecem  noi strada, mi-a trecut de târât copila mică de mână până la grădi. Așa că acum circulă în cărucior, cu păturica trasă peste ochi. Boierie. Nu mai zice nici pis.

Nu, mașinile nu s-au pocnit, baba a evitat domnul în ultima secundă și a alunecat pe banda a doua, noroc că nu venea nimeni din spate.

Veștile sunt totuși bune, se speculează că în curând (prin martie) vom avea chiar și zero grade.

Sora cea mare îi dă înainte cu manualele de clasa 1, a doua și a treia. Ieri, pentru că și-a uitat la școală manualul de clasa 1, am lucrat din cel de-a doua. Am învățat împreună despre festivalul Tomatina din Italia la engleză și despre clasificarea animalelor. Ne-am contrazis nițel pe tema amfibieni vs reptile, ea credea sincer că broasca țestoasă e amfibian.

Pe aici fierbe lumea cu privire la noua programă de educație sexuală ce va fi predată în școli, dacă aveți curiozități aruncați un ochi aici. Eu încă nu am o părere, nu știu ce e diferit față de ce se întâmplă acum în școli, cert e că ei zic că actuala programă e antică și trebuie să fie actualizată. Aștept să discut cu domnul Eddy, care e foarte normal la cap.  Irina cam știe ce e de știut, a trebuit să o educăm de mică, datorită unor incidente de la școală, din clasa a doua. Desigur, n-am discutat cu ea despre gender identity și nici despre sexting și nici despre cum unii copii au două mame, alții au doar doi tați, cred că s-ar uita cruciș, că și ea are doi tați. E drept că ea crește cu o mamă și un tată. Până la urmă, cred că nu e greșit să învețe la școală despre asta. Tot ce ne putem ruga e să nu decidă mai târziu că modelul nostru de familie nu e și modelul ei, sau că e gay numai așa, ca să contrazică modelul de acasă. Cu Dumnezeu înainte, om supraviețui și educației sexuale.

În rest, e bine și frumos, bradul nostru tot în colț, Lia veselă la grădi și mâine, ladies and gents, am fost invitați la școală, pentru Student of the Month Assembly. Se pare că miss Irina face ceva cum trebuie la școala aia, deși susține că se cam plictisește. Până la urmă au și ei medaliile și diplomele lor, intuiesc însă că premierea în cerc restrâns, doar cu familiile copiilor ce au dovedit merite deosebite luna trecută, face mai puțin rău decât parada de medalii de la finalul claselor pe modelul românesc.

Vă ținem la curent.

Apolodor out.

PS: “Trebuie să o dispar pe mami. Bibidibabidibum.”
Lia, 3 ani, 10 luni si 21 de zile

 

 

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. Am citit si eu articolul pentru care fierbe Canada, dar sunt curioasa cum au sa abordeze ai nostri problema. “Ai nostri” fiind scoala catolica. Unde nu “se face” sa ai doi tati sau sa fii gay sau divortat, dar pentru ca legea spune ca suntem “inclusive”, sunt curioasa cum au sa impace si capra si varza. La fel, noi il avem pe Mr. D, extrem de normal la cap, care ne trimite acasa frumos la inceput de fiecare modul nou de social studies informatii exacte care le vor fi transmise copiilor legate de educatia sexuala. Anul trecut organele, anul asta nasterea in sine si informatii despre relatii, familii etc, informatii mai detaliate despre actul sexual in sine undeva prin clasa a 4-a… Mie mi se pare corect pentru ca vreau sa stiu in ce ritm ii dau si eu copilului informatia, e un subiect mai delicat, nu am probleme cu partea stiintifica, dar nu vreau nici sa-i rapesc din inocenta si sa-i torn cu forta chestii pe care inca nu are nevoie sa le stie… Om vedea cum decurge problema…

Privacy Policy