Viața lui Pi

21 Jun 2016 by

Irina a reușit să-și blocheze kindle-ul în așa hal încât a trebuit să-l resetăm la factory settings, practic, am șters toate cărțile pe care i le pusesem pe el. Nu e o tragedie, cărțile cumpărate există în Cloud, cele primite de la prieteni sunt și ele pe undeva pe un hard, îi pot reface biblioteca, doar că nu în momentul ăsta. Ca să nu mă mai bârâie, i-am reinstalat iute ce aveam pe Cloud și simțeam că e potrivit pentru vârsta ei. Așa s-a apucat Irina de Viața lui Pi.

E o carte scrisă cu mare măiestrie și sunt sigură că va putea să o ducă până la capăt, chit că o citește în engleză și se mai împiedică ici-colo la anumite cuvinte. A văzut și filmul, deci poate pune niște imagini din memorie peste ce citește și o văd că savurează textul scris cu aceeași plăcere ca și mine.

Asta nu poate decât să mă bucure și îmi dă ocazia să-i povestesc despre diverse moduri de a concepe o narațiune și despre finalurile deschise și despre felul în care funcționează mintea umană, ce mecanisme de apărare are și cum ne țin ele în viață chiar și în cele mai rele momente ale vieții noastre.

O să vă gândiți, probabil, că e prea devreme ca Irina să citească o carte așa de grea. Eu am considerat că e pregătită.

A terminat de citit Toate pânzele sus, în sfârșit. Ar fi vrut să îi dăm voie să vadă Inception. Pentru Inception nu cred că e gata.

Ai voștri copii de 11 ani ce mai citesc? Vine vacanța și vreau să-i dau câteva sugestii de lectură.

 

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

 1. Anda

  Draga Ada,
  Si fiica mea de 9 ani e o cititoare pasionata. In ultimele saptamani a citit pe nerasuflate toate cartile lui Roald Dahl. Crezi ca ar putea “digera” si “Viata lui Pi”?

  Iti multumesc!
  Anda

  • Ada

   Anda, cred ca la 9 ani e un pic cam devreme, dar tu iti cunosti copilul mai bine. Pana la urma, poate incerca… Noi i-am dat Irinei Toate panzele sus la 8-9 ani si nu a putut duce.

Privacy Policy