Vin Ploile!

26 Sep 2010 by

De aproape o lună are programul cel mai încărcat din casa asta. De când o aduce microbuzul acasă, ajunge după ora şapte. Ce să mai faci la ora aia, e deja întuneric. Doar ancheta zilnică: ai fost cuminte, ce-aţi învăţat, ce-ai mâncat la prânz, cu cine te-ai jucat, apoi baie, apoi cină, apoi citim ceva şi gata, ziua s-a dus. Dimineţile încep foarte devreme, în jur de 6.30, dar dimineaţa nu prea ai cum să organizezi ceva. Aşa că ne bazăm pe week-end-uri şi sperăm la vreme bună. Mai avem 2 zile din cura de Bronchovaxom şi, în materie de cărţi, ne lăudăm cu puii de tigru Ninigra şi Aligru, de care ne-am ataşat foarte.

Ştiu de vineri că azi ar trebui să plouă cu spume. M-am trezit dimineaţă cu ochii pe geam, sperând sincer că măcar de data asta meteorologii se înşeală. Azi avem programate două întâlniri. Dimineaţă am vrea să ieşim cu Luca la role, în parc. După-masă îl aşteptăm pe Max, la o partidă de Comoara Piraţilor.

Şi toate astea, pentru a evita statul la televizor. Acum eu şi Iri ne uităm ba la ceas, ba la geam, cu un singur gând: Dă, Doamne, să nu plouă. Ei, şi dacă plouă, om găsi noi ceva de făcut. Dânsa şi-a organizat o căsuţă din pernele de pe canapea. Stă pe după perne şi bodogăneşte.

N-o contrazic. E mai simplu uneori să n-o contrazici. Costă mai puţini nervi. Ne lipsesc prietenele Măriuca şi Natalia, distanţele, însă, îşi spun cuvântul. În parc nu reuşeşte să îşi facă prieteni noi, toţi copiii sunt pe fugă. Până şi copiii sunt ba în trecere, ba pe fugă.

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. Mariuca se intoarce saptamana viitoare. sper mult mult sa ne vedem. povesteste despre Irina la Valeni 🙂

  2. Va asteptam cu drag!

Privacy Policy