Virusuri, bacterii, ciuperci și alte bestii
19 noiembrie este Ziua Internațională a Toaletei.
Da, da, a tronului, a budei, a locului în care regele merge singur.
Eu povești amuzante legate de Ziua Internațională a Toaletei nu am a vă spune.
Nimic original, din păcate. Mă lupt zilnic cu Lia, care se preface că uită să se spele pe mâini și iese ca din pușcă din baie. Și n-am uitat perioada cruntă în care Irina descoperise că e amuzant și interesant să mergi la budă și se cerea în special când nu eram acasă. Așa, de curiozitate, să vadă cum e și la buda asta. Și-atunci începea drama cu “nu te așeza pe colac” “nu pune mâna pe nimic” “nu atinge pereții/ușa/clanța”.
Microbii, microbii, bolile luate din budele publice au fost unul dintre micile coșmaruri ale vieții mele. Și obsesivul “spală-te pe mâini”. Totuși, pe lista cu primele 13 dintre cele mai murdare obiecte din lume, budele nu-s deloc pe primul loc. Iată cum arată un clasament realizat (evident, nu?) de cercetătorii britanici:
1. Banii
2. Întrerupătoarele de lumină
3. Tastaturile
4. Telefoanele
5. Budele
6. Cărucioarele de cumpărături din magazine
7. Telecomenzile de orice fel
8.Căzile
9. Chiuvetele de bucătărie
10. Bureții de vase
11. Clanțele
12. Mânerul ușii de la frigider
13. Schimbătorul de viteze din mașină.
Așa că, dragă cetitoriule, spală-te pe mâini. Când intri în casă, când te așezi la masă, înainte să te apuci de scris, după ce ai atins pisica. Curăță-ți tastatura cu spirt, telefonul cu șervețele speciale, schimbătorul de viteze măcar cu șervețele antibacteriene. Schimbă des bureții de vase. Și nu te zgârci cu Domestosul.
N-am să vă păcălesc, acesta este un articol publicitar. Face parte dintr-o campanie mai largă și mă bucur să fiu printre cei ce vă povestesc despre lucrurile pe care le veți afla în rândurile următoare. Știți că nu promovez produse pe care nu le-am testat sau nu le-am folosit. Produsele din gama Domestos au fost mereu pe lista mea de cumpărături și acum îmi lipsesc. O să râdeți poate, desigur, există alternative în varianta nord-americană, dar știți cum e cu obiceiurile de cumpărare. Când îți place o marcă, renunți cu greu. Aici nu am marca asta, după cum nu am nici alte mărci despre care vă voi povesti cu altă ocazie.
Profit de această ocazie pentru a vă povesti despre campania Domestos care se numește “Susține Igiena de nota 10” . Dacă dați click pe acest link puteți afla lucruri interesante despre bacteriile periculoase, dar și despre virusuri.
Să vă facem cunoștință cu câțiva. Doamnelor și domnilor… Rhinovirus, Influenza, Norovirus. Eroi principali în episoadele de gripe și răceli. Cel din urmă e responsabil cu gastroenteritele. Date complete despre cum să vă feriți de dânșii, aici.
Poate vreți să citiți despre E-coli ori despre temuta Salmonella sau despre amicul ei, Campilobacter. Aici, aici, apăsați aici
Vă pricepeți la Rotavirus? Speram să nu. Dacă n-ați avut “plăcerea”, aici e dosarul lui sintetizat. O să găsiți și informații despre nemernicul ce cauzează bronșiolita pe aceeași pagină.
Dar de Stafilococul auriu v-ați lovit până acum? E printre cei mai ticăloși și mai rezistenți la medicamente. Citiți despre el aici.
Dacă aveți vreme să participați la niște concursuri sau să aflați și alte lucruri pe tema asta, vizitați, vă rog, pagina de FB dedicată Igienei de nota 10.
Sper că v-am fost de folos. Și spălați-vă pe mâini, des.
ar fi trebuit sa spui din titlu ca e publicitate, ca sa nu mai click pe link
thank you for still ” awaiting moderation”
Cu placere, nu sunt permanent on line, mai am si alte treburi de facut. V-as fi urat bun venit pe blogul meu dar presupun ca nu veti zabovi, e prea multa publicitate…
well, intrucit aparuse deja un comentariu, am tras concluzia ca inca va mai ganditi la replica la postarea mea
multumesc pentru urari dar sunt un vechi cititor, chiar cunostinta as putea spune, din pacate deziluzionat de lipsa de profesionalism de data aceasta
cu bine
Clickul pe link nu e obligatoriu. Nici bucataria mea personala, nici felul in care imi scriu articolele nu sunt supuse votului public. Articolul este marcat ca publicitar. Va urez o zi buna.
articolul nu e marcat ca publicitar. si pe mine ma irita cand in titlu nu este specificat Publicitate. asa cum televiziunile au legilor lor privind publicitatea, asa ar tb si blogurile. f urat din partea clientilor ca nu fac acest lucru. ar tb o reclamatie la protectia consumatorilor.
“f urat din partea clientilor(???) ca nu fac acest lucru. ar tb o reclamatie la protectia consumatorilor”
DACA PLATESTI pentru ceva, trebuie sa primesti lucrul pentru care ai platit. Oh, wait… Nu ai platit? Atunci ce drept ti se pare ca ai?
La el “acasa”, nimeni nu “trebuie” sa faca nimic din ce v-ar placea dvs. Ar fi ca si cum as veni eu sa va zic “TREBUIE sa pui perdele rosii si sa vopsesti peretii in albastru in toata casa, ca mie asa imi place”.
Tag-uirea cu “Post Publicitar” mi se pare un compromis frumos, politicos (si mai mult decat as face eu) din partea blogger-ului. E un fel de “da, o sa ma gandesc la a pune perdele rosii si a vopsi peretii in albastru” in loc de a te trimite in alta vizita unde poate ti-o placea mai mult 🙂
sigur, fiecare poate face ce vrea
cu consecintele asumate, insa
Imi asum pierderea unui cititor per articolul publicitar. Asta daca nu cumva cititorul nemultumit ar fi dispus sa plateasca o taxa pentru a citi blogul. Atunci, cand ar plati el, cititorul, ar avea si un cuvant de spus despre cum e ambalat “produsul” pentru care plateste.
Lipsa de profesionalism, domnule, ar fi fost daca v-as fi aburit cu intamplari din viata mea si as fi insistat ca e cazul sa cumparati Domestos fara sa pun tag, fara sa precizez ca e un articol platit. Am oferit insa si informatii care pot fi utile cuiva, chiar daca nu si dumneavoastra. Nu scrie nicaieri ca sunt obligata sa pun in titlu cuvantul publicitate, mai ales ca e vorba despre o campanie de informare si nicidecum de vanzari on line.
Daca as publica 4 din 5 articole publicitare fara sa le semnalizez, v-as intelege supararea. Dar sanatosi sa fim, ca bloguri sa cititi sunt destule. Cele bune si dumneavoastra.
Pai, Mihaela, reclamati-ma atunci la protectia consumatorilor, ce sa facem… E adevarat, recunosc, am avut anul acesta 2 (doua) articole publicitare. Va rog sa ma scuzati.
I do, I do (adica ma spal pe maini frenetic) insa cu copiii am tare mult de lupta. Bosumflari si chitaieli de fiecare data cand ii dau jos de la masa (inainte de a incepe), sa-i trimit la spalat, pt ca sar peste etapa asta. Spalat din proprie initiativa … cred ca niciodata 🙁 desi le-am explicat de nenumarate ori … Le-am spus ca macar inainte de a manca ceva, sau dupa fiecare folosire a toaletei … de unde? pauza, doar priviri piezise ca-i intrerup din alte activitati, muuult mai importante.
nici spalatul pe maini frenetic nu-i bun, dar e bine sa ne stabilim niste reflexe (noua si copiilor nostrii)
– dupa ce mergem la toaleta (de fiecare data)
– de cum am intrat in casa
– inainte de a ne apuca de gatit
– inainte de a ne aseza la masa
Restul sunt “la propria judecata”, dar astea ar trebui sa fie reflexe.
Despre Ziua Toaletei n-am stiut dar acum ca stiu ii voi explica si lui Alex ca sa aibe justificare pentru activitatea de turnat Domestos si frecat energic cu peria.
Ada, profesionist ar fi fost sa pui acel semnulet, p in cerculet, la titlu
sigur, nu e practic, ar fi scazut numarul de accesari, asa ca mai bine pacalim cititorul si ne scuzam la sfarsit ca e publicitate
aroganta si autosuficienta iti fac rau in primul rind tie, Ada
iar replica ” platitul pentru citit” e cel putin hilara – eu intram sa citesc pentru ca voiam sa stiu ce mai faci/faceti – am interactionat, ne cunoastem, si de ani buni – ceri bani si pentru asta?
dar m-ai facut sa imi pun intrebarea si raspunsul e – nu, literatura ta “per se” nu merita banii
🙂 E bine ca am avut ocazia sa clarificam chestiunea asta. O zi buna.
sure
whatever