Vlad Petreanu a descoperit scurtătura către nemurire: Livada de fotografii

14 May 2010 by

Citesc la Vlad Petreanu: “Să fim cinstiţi: câţi dintre noi vor crea ceva, de-a lungul vieţii, care ar putea ajunge într-un muzeu? Ştiţi, acel gen de lucruri care sunt expuse, la un moment dat, în vreun dulap cu uşi de sticlă, sub o lumină prietenoasă, cu o mică explicaţie tipărită dedesubt, spre mirarea plină de respect a vizitatorilor – “ia uite, dom’ne, ce făceau ăia pe-atunci… Vă propun o scurtătură către nemurire. Mă rog, către o nemurire mai mică, aşa, dar tot implică un muzeu şi, să sperăm, mirarea viitorimii. Se numeşte “Livada de Fotografii“. Este o expoziţie foto care va fi realizată prin contribuţia bucureştenilor.”

Nu pot să nu zâmbesc.

Chiar azi, mergând pe stradă, am văzut cum arată o criză de nervi şi am fotografiat-o.

E, după cum se vede şi în imagine, publică, neagră de supărare şi cu scântei.

Şi cu puţin mov în dreapta.

Bucureştencelor, vă chem la joacă. Ştiu că sunteţi multe care aveţi acasă un aparat foto. Haideţi să plantăm şi noi o imagine. Sunt acceptate imagini cu scene de familie, aşa că tare aş vrea să veniţi cu cât mai multe, pentru că toate aceste imagini vor intra în arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti. Fiecare clişeu ar trebui să aibă un mesaj scris pe verso, alături de numele şi prenumele autorului. Ar trebui să rezulte o frescă, un caleidoscop fotografic al Bucureştiului de acum. Ele vor fi expuse pe  9 iunie.

Sunt câteva detalii organizatorice care trebuie respectate, zice domnul Petreanu. Iată-le:

 • Expoziţia este organizată de Asociaţia Bucureştiul Meu Drag.
 • Startul expoziţiei Livada de Fotografii se dă pe 9 iunie la ora 19.00, pe peronul staţiei de metrou Unirii 1.
 • Fotografiile trebuie printate în format maxim 10×15.
 • În staţie, stâlpii vor fi acoperiţi cu o folie de plastic specială, care permite prinderea fotografiilor.
 • Pe peron, veţi primi fâşii de bandă dublu adezivă din partea reprezentanţilor Asociaţiei Bucureştiul Meu Drag, pe care le veţi folosi pentru lipirea fotografiilor pe stâlpi.

Asociaţia oferă sprijin pentru printarea imaginilor. O fotografie 10×15 costă (doar) 1 leu. Puteţi să-i scrieţi lui Mihai Petre la reaper_1024 [at] yahoo.com pentru asta. Termenul limită este 31 mai. Dacă trimiteţi fotografiile voastre lui Andrei Bîrsan, de la Asociaţia Bucureştiul Meu Drag, ele vor fi incluse pe site-ul asociaţiei. Mailul lui Andrei este andrei.birsan [at] orasul.ro . Dacă vreţi să vă implicaţi în organizarea evenimentului (pregătirea materialelor, promovare pe net, scriere de comunicate etc) scrieti-i tot lui Andrei Bîrsan. Ajutorul vostru e binevenit.

Dacă vă place ideea, scrieţi pe blogurile voastre, pe paginile de Facebook, pe conturile de Twitter. Şi ne vedem la Unirii pe 9 iunie, la 7 seara.

Mulţumesc, domnule Petreanu, că ne dai prilej de joacă.

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. Hehe, multumesc frumos, Ada. O sa ne distram cu pozele astea.

 2. nu este corect!

  este inca un motiv pentru care cei aflati la distanta o sa se supere pe “mitici”….

  chiar daca suntem de la tara, nu suntem de neglijat!

  • Sunt sigura ca poti face acelasi lucru in orasul tau. Ce-ar fi sa dai un telefon la muzeul din oras si sa le propui ceva asemanator.

 3. adelamaria

  Imi place mult ideea si mi-ar placea sa pot contribui! Promit ca incerc, desi n-am ochi de artist deloc 🙂 Mai stii? Poate imi iese ceva usor de fotografiat si interesant in cale 🙂

Privacy Policy