Vlahia Inner Camp – ziua doi

8 Jul 2012 by

N-a întrebat de mine.  A fost ocupată cu un seminar de pictură pe lemn şi apoi cu un concurs de poezie. Versul ei a câştigat concursul. Da, o fi fost de fapt un concurs de haiku, nu stiu care e versul, o să-l aflu eu, sper să nu fie obişnuitul “mi-e dor mi-e dor mi-e dor” de la Apolodor citire.

Poate că evenimentul zilei ar fi fost premiul ăsta, dacă ieri n-ar fi avut şi foc de tabără. Ce e mai frumos decât un foc de tabără, la munte, în nopţile alea cu stelele aproape de pământ, cu liniştea ireală şi răcoarea după care tânjim noi de aici dintre betoane? Există ceva mai frumos decât scânteile de foc ridicându-se spre smoala cerului?

Există, vă zic eu.

Să presupunem că pruncul de 7 ani şi jumătate se află în tabără cu profa de română şi dânsa te sună (e vreo nouă seara) şi zice:

Irina e pe ringul de dans cu un băieţel şi dansează pe Georgia! Sunt absolut minunaţi, ia ascultă niţel!

Şi asculti cu inima mică, mică, auzi Georgiaaaa, Georgiaaaa… şi încerci să ţi-o imaginezi pe Irina (ştiţi voi, aia care nu demult zicea “mă decuc, mami” şi se necăjea că râd copiii de ea că încă mai crede în zâne şi spunea că ei nu-i plac adolescenţii*) dansând cu un băiat.

Dar stai, care băiat, că parcă băieţi nu erau în tabără, nu de vârsta lor, s-o fi pus vreun adolescent la mintea ei…

Şi pe urmă primeşti o poză cu infanta, dansând cu un băieţel. El o priveşte uşor pierit. Ea zâmbeşte către cameră. Îi ghicesc obrajii roşii ca focul şi cumva presimt bucuria, pentru că la şapte ani şi jumătate nu poate fi decât bucurie acolo în sufletul mic, încă populat cu spiriduşi şi curcubee, nu? Bucuria muzicii,  bucuria dansului.

Şi pe urmă mai vine un sms… în care mama ta spirituală din adolescenţă îţi zice că dacă pe tine nu te-a văzut dansând pentru prima oară cu un băiat, fi-ta a rezolvat şi emoţia asta.

Dar cine e tânărul?

Cosmin, Na!

Ok, nu ştiu dacă să plâng sau să râd.  Da, ok e doar un dans, dar e primul ei dans la disco în tabără cu un băiat cunoscut la cabană, omg omg omg şi eu nu-s acolo s-o învăţ cum să se poarte în dimineaţa asta. Mnu, nu mă aşteptam la tipul ăsta de emoţie înainte de 2017.

*adolescent – orice plod de la a cincea în sus.

 

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. ceska777

  Oare ce reactii are mama baiatului? In pielea ei as putea mai repede sa ma vad…….. Frumos! Irina suflet de zana…….sunt curioasa si eu sa aflu versul ala.

 2. Am aflat. “La munte e liniste.”
  Am zis eu ca e haiku!

 3. Mihaela

  Nota 10 la socializare.

 4. dan

  nu inteleg unde se grabesc asa copii acestia. al meu baiat deja are o “iubita” si se fisticeste tot cind vorbeste despre ea. sa nu uit de obrajii cei rosii ca focul cind a venit cu o inimioara daruita de EA. sau supararea cea de 2 zile cind nimic nu maiera bine sau frumos pentru ca avusesera o mica discutie in contradictoriu. si parca nu imi vine sa cred ca abia au implinit 8 ani. omg omg omg ca sa citez de aici 🙂

 5. Squiko

  Baby’s growing up…

Privacy Policy