We all need a good cry

11 Nov 2016 by

– Hai, trezește-te, că e 9. 

Deschid ochii. Eram trează deja dar nu-mi venea să mă dau jos din pat. A fost o zi intensă, cu soare și auriu și mult roșu, o zi consumată pe o bucurie mică pentru fete, din care m-am hrănit și eu cât să mai am energie să mă duc în pat, o zi terminată cu un “So now you hate me?”, pentru că le-am ușuit de la a zecea vizionare a lui Finding Dory. Era bine în pat și nu aveam nici un chef, dar nici un chef să mă dau jos.  

– A murit Leo. 

Care Leo? Di Caprio?De ce îmi spune de Leo, știe că nu-mi place de el. Wait…

– Cohen?

– Cohen. 

Citesc de azi dimineață ce are lumea de spus despre Leonard Cohen. Eu nu pot adăuga mare lucru în plus față de ce am scris acum câțiva ani după concertul lui de la București. 

Pot spune că am citit că era pregătit să moară și că asta mă bucură. Mă gândesc că e extraordinar să fii împăcat cu ideea că ai trăit destul, ai văzut destul, ai iubit destul cât să spui: sunt gata. 

Eu nu sunt gata. Și dacă plâng, nu plâng pentru că a murit un poet și un cântăreț, a cărui viață s-a intersectat scurt cu a mea într-o seară din 2012. Plâng că nu am reușit să o duc pe Irina la un concert, să-l vadă live, să simtă un pic vibrația aia incredibilă, să se îmbrace cu energia pe care o emana L.C. I-am pus un DVD, dar nu e vârsta potrivită, ce se înțeleagă ea din Come healing, când ieri dimineață se certa cu mine parte în parte pe tema “There is nothing out there, mom, I am pretty sure.” “It’s ok, sweetheart, you will grow out of it, am trecut și eu prin faza asta, mult mai târziu, e drept, și-am supraviețuit, uite, vezi, încă fac umbră pământului.” 

Dacă nu aș fi fost așa de terminată de oboseală în dimineața asta, poate i-aș fi spus că a murit Leonard Cohen și i-aș fi plâns un pic în brațe. We all need a good cry. I-aș fi spus că îmi pare rău că l-a ratat și că nu se mai fac așa oameni. I-aș fi spus că era unul din cei ce probabil înțeleseseră the meaning of life. It’s about loving and giving, about putting yourself aside, it’s about travelling light. 

Dar sunt prea obosită așa că le-am lăsat să plece la școală fără Leonard Cohen, o să ajungă Irina la el când va avea nevoie, că așa se întâmplă. 

“Well, Marianne it’s come to this time when we are really so old and our bodies are falling apart and I think I will follow you very soon. Know that I am so close behind you that if you stretch out your hand, I think you can reach mine. ” i-a scris acum câteva luni iubitei sale din tinerețe. 

So long, Marianne. So Long, Leonard. Travel light. Thank you. 

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy