What’s cookin’?

20 Feb 2012 by

Sau mai pe românește, ce croșetăm?

Mâncărici pentru pitici, când pleacă mama la servici. Eh?

Am stat și m-am gândit că dacă tot deranjez steamerul pentru câteva buchețele de broccoli, aș putea să profit de faptul că în tăvițele pentru gătit la abur legumele nu se amestecă decât dacă vreau eu. Așa că am pus ambele tăvițe la lucru, cu fasole verde, mazăre și morcovi, spanac, cartof, cartof dulce, dovlecel, câteva bucățele de curcan, de vită și de pui. Și-n 40 de minute am obținut 7 borcănele pentru 7 zile. Lia nu mănâncă foarte mult la o masă și aceste borcane au capacitatea de 180 de ml. Cele care par mai goale în poza urmează să fie completate cu alte ingrediente înainte de a fi servite.

1. Mazăre cu morcovi și pui oșenesc (here’s to you, cookie!)

2.broccoli cu carne de vită (se adaugă smântână)

3. Spanac cu orez și puțin usturoi+ curcan

4. cartof fiert – de amestecat cu gălbenuș în ziua cu pricina

5. cartof dulce + dovlecel + pui

6. Fasole verde + carne de vită

7. Ghiveci de legume

Ele arată ca-n poză, stau la congelator, se încălzesc și se completează cu mici sosuri, smântână, unt, ou și ce le mai trebuie înainte de a fi servite de către doamna bonă. Nu bag mâna în foc că am să fac așa de fiecare dată (pentru că mai avem și alte variante de masă) dar ieri așa a ieșit. Cel mai mult mi-a plăcut că le-am făcut rapid și pe toate o dată. Când gătiți la abur, orezul și spanacul trebuie puse în recipienți mai mici, ca să nu se împrăștie și să contamineze celelalte legume.

 

Related Posts

Share This

6 Comments

  1. Iris

    Super arata, felicitari! Ai scapat de-o grija pentru o saptamana! Sa aiba pofta Lioara! Am si eu doua borcanele cu capac Avent, de la pompa, sunt excelente! Trebuie sa mai achizitionez cateva…

  2. postul asta imi trezeste amintiri dulci-amarui. asa faceam si eu, unde mai pui ca tot astfel de borcanele foloseam…
    sa vezi bucurie pe capul tau cand o manca tot borcanelul!! 🙂

  3. Zu

    Hehe, mai am putin si ma intorc la borcanele… :D. Eu mai faceam si cuburi in tavita de cuburi de gheata, cand erau bocna le puneam frumusel pe toate intr-o punguta in congelator – inca mai fac asta cu supa sau legume pasate ramase de pe la diverse fierturi pe care le congelez si le folosesc mai apoi pe post de condimente in mancaruri.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Borcanele pentru mancare de pici « Noi: copilaria, de la mic la mare - [...] by Mami de huni on February 28, 2012 Recunosc ca ideea postului a venit din partea Adei, indirect. O…
Privacy Policy