Whiplash, Ex machina, Chappie și Kingsman

4 Jun 2015 by

Ne tot uităm la filme de câteva zile. Nici nu știu despre care să vă povestesc mai întâi, ca toate sunt bune. Poate despre Whiplash, că pe ăsta l-am văzut aseară.

E un film despre pasiune dusă la extrem. Despre mentori care te împing un pic prea departe. Despre voință și disciplină. Despre cum preluăm frâiele, când avem cu ce. Foarte bun film, mult mai bun decât Birdman, care mie, personal, nu mi-a spus nimic. Am un singur regret: conține foarte multe înjurături, ceea ce mă împiedică să i-l arăt și Irinei. Nu că n-ar ști deja cum e cu fuck și motherfucker dar parcă aș mai aștepta până să auzim împreună așa ceva la televizor. Foarte bun pentru adolescenți demotivați. Nu l-aș revedea, finalul mi-a dat o stare extraordinar de proastă. Rămâne însă un film bun.

Ex Machina – nou nouț, proaspăt ieșit din tipografiile de la Hollywood. Un film care-ți dă fiori reci la gândul că, vorba lui Stephen Hawkings, dacă dăm drumul AI-urilor la mouse, ne ia dracul rapid. Nu e pentru pesimiști. N-o să-l visați noaptea, dar nici nu vă va lăsa cu o senzație de bine. Mi-a amintit de HER. Dacă ar fi să le compar, HER e de departe mai bun, însă merită văzut și Ex Machina.

Chappie – ce film minunat. Cu roboți. Cu un robot care are conștiință de bebeluș și deschide (printr-o împrejurare nefericită) ochii pe o Mami și un Tati nu tocmai ortodocși. Și-un creator bine intenționat, dar om. Care e cât pe ce să moară, dar ce să vedeți, Creația (adică Chappie) își întrece Creatorul și găsește o modalitate de a-l salva. Și pe El și pe Mami. Un film pe care îl va vedea și Irina într-un week-end. E și cu pac pac. E și cu suspans. O să vă placă.

Kingsman: The Secret Service : Alt film ușurel dar cu o idee bună. Pe scurt, cineva descoperă gaura covrigului și anume că oamenii sunt cam mulți și seamănă foarte bine cu un fel de virus și știți ce, posibil ca planeta să se curețe singură de viruși cum știe ea mai bine. Nu vă spun mai mult, zic atât: luați cu bere și pizza. Se termină frumos. Manners maketh the man – e ceva ce veți repeta des după filmul ăsta. Un fel de James Bond dar mai mișto.

Cum vedeți, în meniul nostru de cinema sunt mai mult filme cu pac-pac dar nu-i nimic, diseară avem The Age of Adaline. Care sigur e mai de fete. Probabil un fel de Benjamin Button. Nu-mi spuneți 😀

Pe curând!

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy