Wrapped around her finger

20 Apr 2011 by

La Irina nu am avut wrap. Nu se prea știa despre wrap-uri în România, deși prietena mea din Elveția, Andreea, a venit la una dintre întâlniri cu Hana bine înfășurată într-un wrap colorat. Mi-am zis: ce eșarfă ciudată… Și am trecut peste.

Acum mă bucur de wrap ca de cozonacul de Paște. Nu doar pentru că e colorat ca un ou de Paște ci pentru că mi-o aduce pe Lioara fix la înălțimea de pupat. Și ea stă atât de cuminte la pieptul meu și cântă așa de frumos, că mă umple de o bucurie dintr-asta, ilogică, hormonală, greu de stăpânit și de explicat.

Am scos-o la plimbare și mi-a fost bine. Mie mi-a fost bine.

O-nveți prost, mi-a zis tata, când i-am arătat-o azi cum dormea în wrap. Ce știi tu, am vrut să-i spun, dar m-am abținut. N-o învăț prost. Fac doar ce scrie în orice carte: după fiecare alăptare, copilul trebuie ținut cel puțin 10 minute la verticală.

La Irina alăptarea nu mi s-a părut deloc o fericire. Aveam răni, nu știam s-o țin, nu mă pricepeam s-o mufez, cum spun mamele pe limba lor.

La Lia, acum când nu se mai îneacă și când laptele nu mai curge ca la furtunul de grădină, încep să mă simt bine. Mă simt bine că mănâncă bine. Că ia în greutate, că doarme liniștită după ce mănâncă, mi-e bine că-i e bine. Azi Lia a făcut cunoștință cu tetina de silicon a primului ei biberon (am mers la doctor, nu-mi săriți în cap) și nu i-a plăcut foarte tare. Când am venit a stat 40 de minute la sân, nu se mai dădea dusă. Iar eu nu mă mai înduram să o dezlipesc de mine. Cred că psihic sunt eu încolăcită în jurul ei, mai degrabă decât e ea lipită de mama.

Și știți ce? E bine.

Related Posts

Share This

15 Comments

 1. alina

  That’s the spirit, Mamma! Go, girl, enjoy it!

 2. cand citesc ce scri despre lia ma apuca un dor nebun de inca un bebe… mi se pare o binecuvantare sa te bucuri de al doilea bebe asa cum de primul mai nici o mama nu stie/poate, adica fara disperarea ca vor cadea cerurile…

  • Chiar este o binecuvantare! Desi si disperarea aia e buna la ceva! Disperarea de la primul copil te face zen la al doilea.

 3. nu, n-o inveti prost 🙂

 4. plus: eu am alaptat si pe strada, in zona de cumparaturi, in picioare, sprijinita de un gard (juniorul nu cunostea /accepta pe-atunci biberonul) 😀

 5. 🙂 ma bucur tare mult pentru voi citind despre atmosfera minunata care va invaluie. 🙂
  Felicitari pentru wrap…. eu inca oscilez daca sa imi mai achizitionez un wrap sau sa ma bazez numai pe slingul pe care l-am avut la Maria…

  • Slingul nu l-am incercat inca, deci nu stiu ce sa te sfatuiesc. Pentru mine wrapul e o binecuvantare.

 6. si la noi wrapul a fost extraordinar pana s-a facut bb zen un pic mai mare. Ma bucr nespus ca treiesti asa de intens clipele celei de-a doua maternitati. I told you 🙂

 7. Stii de ce ma bucur cel mai tare? Nu ca ai wrap, nici ca e de la mine :))) si nici ca o porti. Ci ca ai descoperit placerea. Va doresc zile, luni, ani, cat mai zen si plini ochi de descoperiri.

Privacy Policy