Yoga pentru copii

19 Jul 2012 by

Ieri, pe covorul meu din sufragerie, a avut loc o lecţie de Yoga pentru copii. Elena şi Cristina de la Jukava au venit să îmi povestească despre minunile cu care se ocupă echipa lor.  Sunt multe, aşa că azi povestim doar despre yoga pentru copii. Sună pretenţios, fancy şi uşor uşchit, neobişnuit în tot cazul,  noi suntem naţia aia de ne hrănim copiii la Mec şi-i trimitem la şcoală cu PSP-ul. Dar Irina nu intră în categoria mai sus amintită, aşa că mi-am zis că nu strică să vedem ce e cu yoga asta pentru copii, mai ales că demonstraţia avea loc la domiciliul clientului.

Când am auzit despre Meditaţie creativă pentru copii am zis “Nooo. Cum adică meditaţie pentru copii, care meditaţie… Ăştia nu stau pe loc nici 30 de secunde, îi ştiu eu.”

Am vrut să văd cu ochii mei cum se poartă Elena cu copiii, cum îi încântă, cum îi vrăjeşte, ce le zice. Credeţi-mă, îi iese.

Elena s-a întins pe covorul meu şi sub ochii mei şi-ai Liei, s-a transformat împreună cu Irina în leu, în şoricel, în pisică, în căţel, în şarpe, în copac. Apoi au salutat soarele. Totul pe muzică frumoasă de pe youtube.

Ia ascultaţi şi vedeţi pozele astea:

Pe mine personal m-a fascinat vocea Elenei. Are ceva special, un timbru care te face să vrei s-o asculţi, nu degeaba Irina a tot zis: “poţi, te rog, să-mi spui mai departe povestea?” de câteva ori. Sigur, la sfârşit, când am complimentat-o pentru vocea ei mi-a spus “A, acum sunt răguşită, am alergat toată ziua prin iarbă cu nişte copii şi am strigat după ei…”. Ei, bravos, cu toate astea, şi fără răguşeala de la fotbal, Elena are magnet la pici.

Le-am rugat pe fetele astea două să facem o întâlnire cu mai multe mame şi copii mici, un fel de lecţie deschisă despre ce oferă Jukava. Şi ne-am pus de acord că pe 11 august dimineaţa vom ieşi  în parc. Dacă vreţi să asistaţi, nu vă costă nimic, trebuie doar să lăsaţi aici un comentariu ca să ne putem organiza.

Să aveţi o zi frumoasă!

PS: Ştiţi ce mi-a plăcut cel mai mult la fetele astea două? Când au intrat ele la noi în sufragerie, unde jucăriile au năpădit cam tot spaţiul, s-au aşezat cuminţi pe canapea şi cât am adus eu două pahare cu apă, au început să se joace cu ce-au găsit mai la îndemână. M-au topit, cum stăteau ele aşa, mari şi frumoase, cu mâinile pe o porcărea cu butoane şi făceau hipopotamii să înghită bile…

18 Comments

 1. cristina

  Buna Ada,
  Doresc sa particip la demonstratia de yoga pentru copii impreuna cu cei doi pusti de 7 si 12 ani.
  multumesc,

 2. Cristina mama lu' Irina

  Foarte tare! Ce fata are Lia in poze!Cum sta ea cuminte acolo! Vrem si noi sa venim.

  Multumesc,

  Cristina m l’I

 3. dan

  si noua ni se pare interesant. in urmatoarea luna probabil ca doar in simbata din 11 august suntem diponibili.

 4. Ema

  Daaaaa, dimineata, pe racoare. Abia asteptam o ocazie sa cunosc Doamna si printesele. E drept ca fetele mele sunt mai mari – 9 si 14, dar toate avem nevoie sa ne gasim zen-ul…Au si taticii voie? ca noua ne place sa venim in formula completa. Sper doar sa nu intervina vreo plecare din Bucuresti in perioada aceea. Multumesc!

 5. Nu-mi dau seama cand pica acest peste trei saptamani insa as veni si eu daca sunt in Bucuresti 🙂

 6. si noi, si noi! ne primiti? 🙂

 7. oana

  daca suntem in bucuresti si noi venim, macar sa tragem cu ochiul…

 8. Venim si noi, bucuroase sa va revedem! (sper sa fim in Bucuresti atunci)

 9. manuela

  Buna, as vrea sa vin si eu cu un pici de 4 ani. Se poate (abia acum am descoperit site-ul:()?

Trackbacks/Pingbacks

 1. polimedia.us/fain - Yoga pentru copii - In joaca... yoga pentru copii!?...
 2. Meditaţie creativă pentru copii | In joaca - [...] Hai, că sună exotic. E vorba despre povestea asta. [...]
Privacy Policy