Youth without Youth

22 Jan 2011 by

Prietena Mea a trecut pe-aici vineri seară. Mi-a povestit despre filmul ăsta, făcut după un text al lui Eliade, despre care mărturisesc cinstit că nu l-am citit, deşi am parcurs destul de mult din scrierile lui literare. E un film din 2007, regizat de Francis Ford Coppola, care înţeleg că a reuşit să vadă Bucureştiul aşa cum noi nu-l mai vedem demult.

În rolurile principale sunt Tim Roth (l-aţi văzut probabil în The Legend of 1900, Pulp Fiction, Reservoir Dogs sau măcar în The Incredible Hulk) şi Alexandra Maria Lara, actriţă născută în România în 1978, cu o filmografie încă neimpresionantă, dar care trebuie să aibă ceva talente din moment ce i-a atras atenţia lui Coppola.

În distribuţie sunt şi alţi actori români, dacă vă e dor de Pintea e o bună ocazie să-l revedeţi.

Dacă aţi văzut filmul ăsta sau după ce-l vedeţi, poate lăsaţi pe aici impresii… Noi îl avem în program pentru diseară.

Poate fi văzut on line aici.

Trailer-ul

Prietena Mea zice că e cel mai bun film de la The Fountain încoace. Adică, dacă vă place genul ăsta de filme, e posibil să vă placă şi Tinereţe fără tinereţe. Comentariile pe IMDB sunt încurajatoare. Dacă americanii nu-l prea înţeleg, e o premisă bună să fie un film de calitate.

În prima parte a sâmbetei, domnişoara repetă pentru concursul de dans cu clubul ei de dans minunat din care se tare bucură că face parte. Noi, cei mari, avem alte planuri ce implică achiziţii pentru de-acum celebrul bagaj de spital. Să aveţi o sâmbătă frumoasă şi voi!

LE: Am văzut filmul. Înţeleg perfect de ce nu l-au înghiţit americanii. Tempo-ul filmului e dureros de lent şi povestea face trimiteri la chestii prea adânci pentru cei obişnuiţi cu filme gen Die Hard. Dar merită văzut, face parte dintre filmele pe care dacă-ţi propui să le vezi până la capăt, chiar lasă o amintire plăcută. Şi ce de nume mari! Pintea, Iures, Albulescu, Marinca… Mă bucur doar de bucuria lor de a fi putut lucra cu Coppola. Nu e de neratat. E doar de văzut, dacă vă place Eliade.

3 Comments

  1. alina

    L-am vazut, acum vreo doi ani si marturisesc sincer ca nu m-a impresionat, desi il iubesc pe Eliade si-l admir suficient pe dl Coppola. Slabut, as zice, tre’ mult entuziasm eliadesc sa-l vezi capodopera …

  2. Am mai incercat un comentariu si nu stiu de ce nu a aparut, asa ca daca ma repet, scuze. Ma alaturi si eu multilor americani ca nici eu nu am inteles mesajul foarte profund al filmului. Pentru mine a fost mult balamuc neclar… Astept sa ma luminez de la altii!

  3. liana

    L-am vazut , de la jumatate incolo a fost mult mai interesant, din punctul meu de vedere cel mai greu de digerat e engleza romanilor !Suna groaznic ,sacadat , nici macar indienii nu vorbesc engleza asa de ciudat , chinuit ,crispat si complexat cum o fac actorii romani.

Privacy Policy