Zânele de pe scara mea

27 Jan 2011 by

Nu v-am spus până acum, dar în blocul nostru, la etajul 1, locuiesc o zână și-un pirat. Mi-a zis Laur că din mașina vecinului se revarsă uneori tot soiul de domnițe în rochii de bal, care urcă până la 1, se opresc preț de o țigară și un banc și pe urmă dispar în fum. Nici mie nu mi-a venit să cred, până n-am stat de vorbă cu Piratul în persoană. Aveam nevoie de o prințesă, dar nu oricare, ci o Belle pentru carnavalul Irinei. Așa am aflat că Piratul ăsta e șeful tuturor prințeselor. Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Belle, toate sunt la dispoziția lui. Le dă un telefon doar și ele se prezintă. Zâna Piratului (sau o fi vrăjitoare bună?)  are și o pisică vărgată, care din când în când scapă pe hol și o tulește în sus pe scări și unde vede o ușă deschisă, pac! Intră, de curioasă ce e. A intrat și la noi o dată. Dar nu ne-am supărat, nouă ne plac pisicile.

Cum m-am împrietenit eu cu Piratul și Zâna?

La început m-am burzuluit la ei, că fumau pe hol și nu deschideau geamul. Pe urmă am aflat că se ocupă de petreceri pentru copii și m-am dus să întreb de Belle. Atunci ne-am împrietenit. Belle a venit la grădi și copiii au fost fericiți. Noi am mulțumit frumos și am continuat să ne salutăm zâmbind pe holuri.

Azi l-am sunat pe Pirat și l-am întrebat dacă nu cumva are o Cenușăreasă disponibilă în jur de ora 18. “Pentru aaaazi?” i-am ghicit ochii mari, doar din intonație.

“Păi da, pentru azi, să vedeți, e ziua unei fetițe și și-o petrece unde nici cu gândul nu gândea acum cinci zile.” 

I-am explicat despre ce e vorba. Și-a zis: “Am înțeles. Să văd. Că prințesele acum sunt la cursuri. Vă sun eu.”

Piratul s-a ținut de cuvânt. Și fără să ceară vreo răsplată, a condus-o personal pe Cenușăreasa la fetița despre care povestesc. Eu nu știu cât a putut să se bucure de prezența Prințesei. Am înțeles că a avut o mulțime de vizitatori azi și era obosită. Dar Piratul mi-a spus că la un moment dat, fetița a zâmbit. Și asta e tot ce contează.

Mulțumesc, Piratule!  Mulțumesc, Zâno! Mulțumesc, Prințesă!

Dacă aveți vreodată nevoie de un pirat, de o zână, de un Mickey Mouse, orice personaj vă trece prin minte, apelați la vecinii noștri. Nu vă vor dezamăgi!

Related Posts

Share This

4 Comments

  1. Ada, stii ca si tu esti o zana, da?

  2. Am citit si-am oftat. Nu “Ooof!” si nici “Uuuuf!”. Am oftat asaaa, de placere. Aaaaa! Adica “ce frumooos!”

  3. ceska777

    O vrajitoare buna!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Calendar de Advent: Fairies’ Touch 16 decembrie 2012 | In joaca - [...] mai țineți minte pe zânele de pe scara mea? Ei bine… Zânele și-au deschis un [...]
  2. O poveste cu măr copt, nuci caramelizate, Pain du Spain şi heliu. | In joaca - [...] Zânelor de pe scara mea, lui Soso Piratul care la ora opt dimineaţa ne-a adus baloane pentru Lia şi…
  3. FYI Casa Pixie | In joaca - […] Pixie a apărut recent în peisajul bucureștean. A fost deschisă de Zânele de pe Scara Mea, deci, din propria…
Privacy Policy