ZICI 2017

15 Feb 2017 by

Sunt foarte fericită că exist pe o hartă importantă, cea a autorilor români de cărți pentru copii care mâine vor citi povești cu glas tare, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună. 

Organizatorii evenimentului sunt oamenii extraordinari de la organizația Citim Împreună România, care au trecut printr-un proces riguros de selecție toate cele 80 de aplicații și ne-au pus în legătură pe noi, autorii, cu profesorii și bibliotecarii ce vor fi gazdele evenimentului. 

Pe lista autorilor astfel onorați mai sunt  Sînziana Popescu, autoarea seriei Andilandi, Iulia Iordan care a inventat Călătoria printre ierburi și lumină, Victoria Pătrașcu, cea care a scris o poveste extraordinar de importantă, Ela cea fără de cuvinte (și nu numai), Mihaela Cosescu (Te iubesc orice culoare ai avea) și Carmen Tiderle (În orașul Bucurville). Pe Laura Grunberg nu v-o mai prezint, o știți, iar pe Ciprian Măceșaru abia îl descopăr și eu. 

Eu nu voi fi în persoană nicăieri, din păcate, dar, pentru că există Skype și avem internet, am să le citesc copiilor de la Biblioteca Județeană Argeș una din cărțile pe care le știu pe de rost. Angelina Balerina, printre favoritele Irinei când era mititică. M-am bucurat foarte tare să văd că au creat un afiș pe care e trecut și numele meu. Poate copiii ăia nici n-au auzit de mine până acum, dar mâine voi avea ocazia să le prezint și cărțile mele. 

După ce terminăm cu Angelina, am să fac un salt până în Alexandria și am să mă întâlnesc cu copiii de la Școala 5. 

Nici nu știți ce important este pentru noi, cei ce scriem, să avem contact direct cu cei ce ne citesc, și cât de tare ne încurajează să îi cunoaștem și să le ascultăm părerile. E o bucurie! Sunt onorată și încântată și abia aștept! 

Vă țin la curent. 

Poate mâine, ca în toate zilele, când veți citi seara cu copiii, vă veți aduce aminte sloganul acesta: Citiți împreună. Schimbați lumea!

Mulțumesc, CIR 

 

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy