Anticoncepțional pentru bărbați: efect 100% timp de 10 ani

1 Jun 2011 by

Dan Mihu a postat ieri pe facebook acest articol. Pentru cei ce n-au timp/chef să-l citească în engleză, iată, pe scurt, despre ce este vorba:

Un om de știință indian a inventat o metodă anticoncepțională care până acum s-a dovedit sută la sută sigură și care are efect timp de 10 ani. Mai mult, procedura este reversibilă, nu are efecte secundare și durează doar 15 minute. Se numește RISUG (reversible inhibition of sperm under guidance). Presupune injectarea unui polimer ne-toxic încărcat pozitiv în tubulețul prin care trece sperma. Polimerul nu blochează tubul, dar rămâne în tub, și atunci când spermatozoizii (încărcați negativ) trec prin tub, sunt pur și simplu electrocutați. Toți. De fiecare dată. Dacă vă răzgândiți, după încă două injecții, polimerul dispare. Partea neplăcută este că injecțiile se fac în scrot. Dar să ridice mâna sus cine preferă vasectomia în loc de două injecții reversibile.

Nu vă repeziți la farmacie. Deși a intrat în a treia fază de testare, evident, nu se grăbește nici un producător de medicamente să susțină fabricarea lui la scară largă, pentru simplul motiv că siringile ar putea ajunge să coste mai mult decât ce e înăuntru. Ce producător are nevoie de așa ceva? În Statele Unite există o singură fundație, Parsemus, care tocmai a primit 100.000 de dolari de la fundația Gates, pentru a studia dacă metoda poate fi adaptată și folosită și de femei.

Cine știe, poate peste 20-30 de ani vor dispărea anticoncepționalele hormonale de pe piață. Pentru noi e posibil să fie cam târziu ca să ne mai intereseze metodele de contracepție.  Desigur, RISUG nu v-ar feri de bolile transmisibile pe cale sexuală, deci industria prezervativelor n-ar suferi prea tare. Mă gândesc însă că industria farmaceutică ar tuși serios. De-aia e bine să se știe că se poate.

 

1 Comment

  1. Ale

    Sarna. 😉

Privacy Policy