Scurtă introspecţie de luni dimineaţa, înainte de emisie

10 May 2010 by

Mi se întâmplă câteodată, în goana zilelor, să îmi dau seama că tot alergând, rămân de fapt în urmă.

Nu mai sunt la curent cu tot ce mişcă, am rămas în urmă cu cititul (ultima carte pe care am citit-o de plăcere şi nu în interes de serviciu a fost “Splendida cetate a celor o mie de sori“), am prieteni cu care nu prea pot să ţin pasul nici în ce priveşte concertele sau evenimentele ori destinaţiile, abia de câteva luni apuc să mă uit la filme şi să văd chestii despre care ştiam că e bine să le vezi. Aseară, după ce am culcat Irina, am apucat să văd 21 de grame, un film care m-a bulversat şi m-a lăsat cu idei confuze. Nu-mi plăcea de Sean Penn şi să-l văd într-un rol în care pare aproape uman a fost o surpriză.

Mi se pare sadic cel ce a gândit acest scenariu, sadic pentru că nu reuşesc să cuprind cu mintea şi cu inima o tragedie de proporţiile celei descrise în acest film: o femeie îşi pierde într-un accident de maşină şi soţul şi cele două fiice. Trei dintr-o lovitură. Şi mi-a rămas lipită de conştiinţă ideea că atunci când un copil se roagă de tine să mai stai măcar un minut, e posibil ca acel minut să schimbe totul. Şi dacă fetei nu-i plac şireturile roşii şi te roagă să-i iei şireturi albastre, e bine să nu amâni, nu se ştie dacă vei avea mereu ocazia să îi netezeşti un disconfort.

21 de grame e un film urât pe care nu vi-l recomand, doare prea tare.

Dar, pe de altă parte, sunt, cum spuneam şi mai sus, puţin în urmă cu toate. Deci e posibil să mă înşel şi în privinţa asta. Toate părerile mele trec prin diverse filtre, mai degrabă emoţionale decât intelectuale, nu judec cu instrumente ci cu sufletul şi e posibil ca ideile mele sau gusturile mele să nu coincidă cu ale voastre. Asta nu înseamnă că nu rămânem prieteni. Să aveţi o zi minunată!

Related Posts

Share This

4 Comments

 1. ceska777

  Prima fraza scrisa de tine in postarea asta e perfect valabila si pentru mine. Nuantand, cercul in care ma invart eu e cu raza si mai mica ca al tau. Macar tu mai scoti ochii in lume, intalnesti chiar si numai datorita jobului (si) oameni interesanti, minunati…. Fiecare cu cercul lui 🙂
  Sean Penn e greu de digerat si pentru mine. Mi-a placut cum a jucat in I am Sam dar unii ar zice ca nu e greu sa joci un personaj asa cum il descria scenaruiul -retard.
  Daca spui ca in 21grame e si mai uman …. m-ai facut totusi curioasa. E oricum bine ca in toata tragedia descrisa ne-a facut macar sa ne oprim in loc din invarteala noastra in cerc si sa mai ramanem langa copil un minut sau sa ii luam sireturi albastre si nu rosii. Hm, de cele mai multe ori feeling-ul din burta e cel care te scoate nu intelectul si nu neapara emotionalul.
  Daca penultima fraza inseamna ca mi-ai declarat prietenia atunci urarea ta s-a implinit, am deja o zi mai minunata decat a inceput. 🙂

 2. eu cred ca e bine ca suntem diferiti.
  mie mi place sean penn si mi a placut filmul acesta, fara sa ma doara 🙂

 3. Off, la vremea cand am vazut filmul asta mi s-a parut dureros de frumos. Suna aiurea ce spun? Am plans discret, cu lacrimi mari chiar in sala de cinema. Printzul Consort m-a zarit cand imi ascundeam fata ca sa am ragazul sa-mi sterg ochii inainte de a ne ridica sa plecam.

  Acum nu stiu daca as mai putea sa-l vad. Pentru ca sunt o carpa de cand am nascut, pentru ca nu pot sa aud un alt copil cand plange si sa nu ma gandesc ca poate este a mea, ca am visat ca eu trebuia sa mor si eram in regula cu ideea pana cand mi-am dat seama ca fara dragostea si atingerile mele, Degetzica ar muri.

 4. alina

  eu ma uit intotdeauna si la filmele (care mi se recomanda de catre persoane pe care le stiu inteligente si cu bun simt) in care actorii nu-mi plac. de fapt se intampla des sa am prejudecata stupida ca nu-mi place omul din spatele actorului. stupida stupida. dar sunt actori pe cae nu-i plac (ca oameni) si totusi ii consider talentati. sean penn este unul dintre ei. n-am vazut 21 gr, desi il am demult pe raft, iar sotul a insistat … sa-l ia naiba de timp, cateodata as vrea sa ma asez in fund si sa stau acolo o mie de ani … sa las toata nebunia sa se desfasoare in afara mea … asa e, viata e tare scurta.

Privacy Policy