Arunci ca o fată!

2 Jul 2012 by

Asta este cu siguranţă o replică din filme. Pe care am auzit-o şi eu ieri, spusă cu năduf, de Laur, Irinei. Se străduia să o înveţe să arunce un bumerang, căruia cei de la Zuru i-au ataşat un elicopter şi au obţinut astfel un Helirang.

Irina aruncă exact aşa cum spune Laur, ca o fată. Şi cu zmeul, altă jucărie mai puţin girlie, tot i-a luat ceva vreme să se obişnuiască. Dar până la urmă le-a dovedit pe amândouă.

Despre Helirang eu vă pot spune că e uşor (Laur zice că bumerangul în sine e destul de fragil, dar asta o să detalieze el în fişa CTC) încape într-un rucksac mic şi e amuzant. Costă tot 60 de lei, poate fi comandat pe site-ul Noriel şi mi se pare potrivit pentru băieţii cărora le plac jucăriile cu elice care zboară şi presupun un minim efort din partea celui ce le face să zboare.

Lecţia de aruncare

Şi fişa de CTC

Test area: Parcul Circului, zona de testare 51 – magnolie+ sculptură bătrânică pioasă;

Weather report: Cer senin, vânt uşor spre moderat la altitudinea de testare;

Testing staff: 4 (1 inginer, 1 cameraman/babysitter/cheerleader, 1 învăţăcel de 7 ani, 1 bebeluş nelămurit de forfota din jur);

Tested stuff: 1 buc. helirang sau bumerangopter (în funcţie de care parte se apucă obiectul);

Test results: urmând instrucţiunile de pe cutie, jucăria se comportă aşa cum este specificat în fişa postului: se lansează, helirangul descrie un cerc aproape perfect, aterizând uşor, ca un elicopter. Din cauza vântului care-i produce un spor de portanţă, minunea aterizează la 2…3 m în spatele celui care o lansează. Am reuşit să prind un moment fără vânt, am lansat şi aterizarea a avut loc la mine în braţe, ca la carte, spre deliciul învăţăcelei.

Personal observations: materialul din care este confecţionată jucăria este destul de rezistent pentru o utilizare decentă de către un copil care are grijă de obiectele sale. Noi am efectuat testele pe iarbă, dar au fost câteva aterizări şi pe asfalt, fără probleme pentru integritatea aparatului de zbor. Cu un antrenament minim şi puţină atenţie, oricine (care este în stare să arunce ceva la mai mult de 5 m) se poate amuza copios într-o dimineaţă de weekend sau în concediu.

Şi poze de la locul faptei

Privacy Policy