Despre Bitdefender si al lui Control parental

16 Aug 2012 by

Am fost rugată să testez noua aplicatie antivirus de la Bitdefender, în special modulul de Control parental. Cum mi s-a cam dus buhul pentru tendința mea de a deține în permanență controlul asupra tuturor acțiunilor copiilor mei (asta doar pentru că-s foarte creative amândouă în a intra în belele), am acceptat cu plăcere.

Trebuie să știți că această aplicație a fost lansată în urmă cu o lună pe piețele internaționale și a luat deja două distincții foarte importante în industria de securitate: “Editor’s Choice” acordat de PC Mag pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013, respectiv “GoldAward” de la TopTenREVIEWS, care a plasat produsul românesc pe locul întâi în urma testelor efectuate pe 25 de produse de securitate. Îmi plac premianții, așa că am luat la puricat cel mai premiat produs românesc: Bitdefender Internet Security 2013

Am descoperit că mi se potrivesc chiar mai multe dintre modulele lor, nu doar cel de limitare a accesului la internet. Sunt sigură ca nu sunt singura mamă care face plăți pe internet, fie că e vorba despre facturi plătite online, sau despre micile cumpărături de la care nu ne putem întotdeauna abține.

Eu cred că este important să știți ce fac copiii pe internet, chiar de la cele mai fragede vârste. Asta pentru că Irina – deși nu pune prea des mâna pe computer, la trei ani știa de la grădiniță cum să intre pe Internet Explorer. Asta mi s-a părut puțin înfricoșător. Poate are legătură și cu motivele mele personale de a încerca să-i ofer alternative la jocurile pe computer și la umblatul brambura pe net. Dar accept ideea că acum e mare și că orice lucru interzis capătă o aură de dezirabilitate. Am hotărât, deci, să îi dau voie din când în când la computer, la jocuri pe care eu le aleg și pentru perioade limitate foarte clar. Se întâmplă rar să aibă acces la computer în lipsa mea, dar computerul este în casă și ea deja știe cum se pornește și că nu are parolă.

Aplicația Parental Control monitorizează activitatea online a copiilor – chiar și pe Facebook, yaaaay!  – și poate restricționa accesul web în funcție de ore sau de alți parametri setați de utilizator. Don Pandele a făcut o galerie cu printscreen-uri care vă vor lămuri ce alte bariere mai puteți ridica.

 

Iată și CTC-ul lui Don Pandele:

În galeria cu printscreen-uri aveți prezentarea inițială a modulului de control parental, așa cum va apărea după instalarea aplicației și rularea modulului. Veți vedea astfel ce trebuie setat și de unde și ce tipuri de protecții și controale aveti la dispoziție (blacklist pentru situri/domenii, blacklist de categorii – sex, violență, droguri, etc – cuvinte cheie folosite la căutări, intervale orare în care accesul la internet este permis/blocat, aplicații instalate pe computer pe care doriți să le permiteți/blocați la rulare). Totodată, în contul de Facebook al copilului (dacă există), veți instala modului BitDefender care va raporta activitatea de pe Facebook a juniorului (pentru aceasta, am folosit drept cobai contul meu de FB).

În cazul in care juniorul are și smartphone cu Android, puteți verifica ultima locație a aparatului (f. bun!), apelurile, sms-urile, instant messaging-ul. După ce ați pus totul la punct, ecranul cu activitățile copilului vor apărea pe un ecran ca acesta:

Interesant este și modulul de monitorizare e gradului de siguranță a contului Dvs. de Facebook (vezi imaginea de mai jos). Tot pe FB, puteți instala plugin-ul Safego care vă protejează contul de malware, atacuri și alte neplăceri.

Programul Bitdefender Internet Security 2013,  care conține modulul de control parental, poate fi downloadat de aici

 

 

 

2 Comments

  1. Ce mi-a placut!
    In mintea mea suna o voce, la inceput, foarte placut, calda, femininaa, a ta, pe masura ce citeam.
    Cand ai “predat legatura” la Don Pandele, si s-a schimbat imediat si stilul, vocea s-a schimbat si ea, 100% 🙂 Nu spun ca schimbarea a fost in rau, ca tu ai fi atehnica, vocea masculina neplacuta sau ceva, doar ca a fost la 180 de grade 🙂 Tot voce calda, parinteasca, dar foarte tehnica 🙂 Asa va percep eu 🙂
    Nu stiu cum ar fi fost daca CTC-ul ar fi fost scris de o doamna, parerea mea e ca nu avea cum sa fie scris cu exact aceleasi cuvinte, de cineva de sex feminin, “fetele” nu scriu asa 🙂
    Deci “Don Pandele” e Laur!?! gresesc sau sunt ultima care se prinde de treaba asta? 😀
    Vacanta placuta sa aveti! bucurati-ve de stele si aer, zile frumoase in continuare va doresc!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Siguranta in online? Si pentru copii? | Cojocarii - [...] apoi am citit la Ada, tot despre Bitdefender Internet Security 2013 . O postare tare bine documentata si explicata. Dupa ce…
Privacy Policy