La ce e bun un Baby Born
Vine o vreme când copilul trebuie să iasă din scutece. E un proces destul de complicat, presupune multă răbdare, multe rânduri de haine şi aşternuturi şi mai ales mult umor.
Pe vremea noastră, maică, imediat ce bebeluşul stătea comod în capul oaselor, era trântit pe oliţă, lăsat să se ude şi să se mânjească, până pricepea că e neplăcut să se scape pe dânsul, e mai bine să-şi rezolve treburile la oală.
Oala era metalică şi rece. N-avea luminiţe, nu cânta de bucurie că ai umplut-o, nu avea suport pentru picioare şi nici nu se transforma apoi în scară, să ajungi mai uşor să poţi sta pe buda părinţilor.
Dar vremurile acelea au apus. Ca orice ţine de puericultură, şi dezvăţarea de scutece e un subiect controversat. Unii fac ca pe vremea noastră, maică. În parte pentru că scutecele sunt scumpe, în parte pentru că poate nu vorbesc limba engleză şi nici nu au acces la internet. Alţii citesc, studiază diversele tipuri de obiecte existente pe piaţă, le aleg cu grijă din vreme, aşteaptă condiţii meteo favorabile, apoi stau cu ochii pe copil să vadă semnele cum că ar fi pregătit să renunţe la scutece.
Irina a renunţat definitiv la scutece la doi ani şi jumătate, datorită educatoarei Carolina, să-i dea Dumnezeu sănătate. Până la urmă se pare că puterea exemplului şi influenţa găştii de la grupa mică au atârnat mai mult în balanţa ei decât încercările patetice ale familiei de a o convinge că lucruri minunate se vor întâmpla dacă vom scoate de pe lista de cumpărături cutiile de scutece de unică folosinţă.
Dacă sunteţi la acel moment şi copilul nu merge la grădiniţă şi nici nu aveţi un frate mai mare aflat în etapa cu oliţa, atunci puteţi folosi o păpuşă care, printre accesorii are şi oliţă. De exemplu, un Baby Born.
Irina a primit o astfel de păpuşă acum doi ani, de la Mama lui Luca. Depăşisem faza cu oliţa deja de ani buni, însă Bebe Ştefănuţ a fost perfect ca să-i povestesc Irinei despre viitoarea bebe Lia. Cum o s-o schimb, cum o să-i fac baie, cum se pune un scutec, cum se leagănă… Între toate accesoriile cu care a venit, Bebe Ştefănuţ avea şi o oliţă. Muzicală, aveam să aflu după un an şi jumătate, când însăşi Lia se speriase aşa de tare de stat pe oliţă ( a fost doar una din încercările la fel de patetice ca şi pe vremea Irinei, am renunţat rapid la idee) că plângea ori de câte ori o vedea. Aşa că l-am luat pe Bebe Ştefănuţ, l-am proptit pe oliţă şi i-am arătat Liei cum devine treaba. Lia s-a ridicat tacticoasă, l-a trântit cât colo pe Ştefănuţ şi şi-a însuşit oliţa pe care a pus-o să cânte de un infinit număr de ori. Chiar şi astăzi oliţa lui Baby Born e una din jucăriile cu care încă se mai joacă. Iar ieri trăgea cu sârg din biberonul aceluiaşi bebe de plastic.
E bine să ştiţi că are tot felul de accesorii ce pot fi cumpărate apoi separat, deci, dacă-l adoptaţi, e posibil să vă mai bage la diverse cheltuieli.
Vine Crăciunul. Dacă vă doriţi un Baby Born pentru copiii dumneavoastră, puteţi participa la parada dovlecilor. Graţie celor de la Noriel îl oferim ca premiu celui mai haios dovleac sculptat de copii sau celei mai interesante tărtăcuţe pe care aţi găsit-o la piaţă. Puteţi înfrumuseţa tărtăcuţele – daţi-le gene şi sprâncene, puneţi-le un pic de ruj, învăţaţi-le să zâmbească.
Şi pentru că au fost ceva probleme cu site-ul nostru şi pentru că termenul anunţat iniţial pentru înscrierea la concurs a fost destul de strâns, am hotărât să-l prelungim: aşteptăm fotografiile cu dovlecii şi tărtăcuţele voastre până vineri la ora 20.00 pe adresa ada la injoaca punct ro .
Spuneţi-le şi celor ce ar mai putea fi interesaţi!
Si eu am sperat in eficienta modelului papusesc (Catalina mea e leat cu Lia).
Bebe Annie de la Melissa&Doug e dezbracata de 10 ori pe zi, olita se umple cu apa si apoi se arunca la toaleta, dar cam atat. 🙂
Si contrar Liei,care si-a insusit olita papusoiului, Cata a oferit-o si pe a ei… tot papusii.
:)) cati copii, atatea reactii! Sa traiasca domnisoara Catalina!