Mâzgălici fără murdărici

29 May 2012 by

Am primit trei jocuri grozave pentru testat și acesta este doar începutul unei campanii care se va desfășura pe aici până în ianuarie 2013. În fiecare lună vom posta părerea echipei noastre extinse despre un joc sau o jucărie. Nu sunt doar păpuși și seturi de creație cu mărgele, deci și mamele de băieți vor avea ce citi pe aici. Potrivit înțelegerii pe care o avem cu Noriel, am hotărât că nu vom publica decât părerile despre jucăriile care ne-au plăcut, pentru că așa ne-am obișnuit, să recomandăm ce am încercat și ni s-a părut că merită și atenția altora.

Pentru că suntem o echipă serioasă, noi, adulții, am hotărât că nu le vom da copiilor noștri jucăriile la testat până nu le pipăim noi pe toate părțile, le fotografiem, citim manualul, apăsăm pe toate butoanele și epuizăm toate ideile care ne pot trece prin minte.

Abia apoi vom lăsa jucăriile pe mâna echipei ce le va testa anduranța.

Ca să vedeți că nu glumim, iaca, domnul inginer s-a apucat de treabă. Mai întâi a citit cărticica. Apoi a apăsat pe toate butoanele, a încercat TOATE combinațiile din manual, a verificat că șuruburile sunt strânse bine și, în cele din urmă, mi-a predat mie obiectul.

Doamnelor mămici și domnilor tătici, vă prezentăm “Mâzgălici fără murdărici”. Este ceea ce prin țările civilizate se cheamă Aqua Doodle, la noi nu știu cum se numește pe românește (“Cum se zice la voi, în românește, la Aqua Doodle, măi?”). Este un joc interactiv pentru copii de peste trei ani (ceea ce n-a împiedicat-o pe Lia să apuce zdravăn creionul și să fugă cu el de-a bușilea prin casă) și costă (vai!) 89.90 de lei. Dar zău că merită, domnul inginer mi-a explicat sec că e un joc cu electronică și electronica, logic, costă mai mult decât cartonul chior. Aferim.

E un joc interactiv, cu sunete, muzici și culori. Pe  o suprafață de aproximativ 50×50 cm, copilul poate desena cu un creion special care se umple cu apă și, dacă se plictisește de desenat, se poate juca de-a muzica. Mie personal mi se pare o jucărie muzicală grozavă. Sunt cinci moduri de joc, cinci imagini cu animale și cele opt note ale gamei Do, notate de la 1 la 7 și i. Dacă apeși pe broscuță, broscuța începe să strige pre limba ei. La fel cățelul, pisica, rața și vrăbiuța. Toate cântă pe limba lor, deodată cu covorașul fermecat sau separat și, dacă insistați, sunt în stare chiar să cânte sincron. Ce mi se pare absolut grozav e că această jucărie are luminițe, buton de volum și buton de On/Off. E bună și pentru cei ce nu se omoară cu desenatul.

Revenind la partea de desen, una dintre obiecțiile mele a fost aceea că e greu să convingi un copil de trei ani să deseneze pe un pătrățel de 50×50 cm. Mi-ar fi plăcut ca acest covoraș să fie mai mare. Dar vorba inginerului, copilul va scrie si pe altceva dacă are cu ce. Creionul magic cu apă nu are ce rău să facă, nici măcar pe televizor (mi-aduc aminte de o aventură cu Irina la doi ani, un marker permanent și televizorul nou nouț al tatălui meu, încă neachitat. Tot mă trec fiori). Desigur, e bine să nu turnați apă în televizor, fie ea și cantitatea destul de mică pe care o puteți pune în rezerva creionului. Mi-ar fi plăcut să aibă și capac, dar nu le putem avea pe toate. Pânza pe care se desenează este lipită pe altă pânză colorată, cu trei zone mari de culori. Pe margini sunt literele alfabetului și cifrele de la 1 la 9 (Irina a descoperit acest amănunt, nouă e clar că ne trebuie ochelari). Durează cam 10 minute să se usuce apa de pe pânză și… din nou la desenat!

Una peste alta, Mâzgăliciul ne place. Este eco, salvează nu doar pădurea, ci și apartamentele de o zugrăveală nouă (cu condiția să NU LE LĂSAȚI ALTE CREIOANE LA ÎNDEMÂNĂ!), e amuzant și distractiv, ne place de el și vi-l recomandăm.

Dacă aveți acest joc acasă și doriți să ne împărtășiți experiența voastră cu el, chiar vă rugăm să ne lăsați un comentariu.

În curând vom povesti despre un joc pentru domnișoarele pasionate de modă. Irina când l-a văzut a zis pe un ton categoric: “Ăsta e al meu.”

Douăzeci de minute mai târziu venea înapoi cu coada între picioare, să-i arăt cum se face. Trebuie să-l studiez mai întâi.

 

 

3 Comments

  1. Da, da, zi-ne de ala cu moda ca si Ana m-a zapacit cu el!

  2. Cris

    il avem si noi pe mazgalici. e foarte ok, e mult mai interesata de litere, cifre si animalute si melodii, decat ideea de a desena cu apa. insa e ok, a mai si desenat pe ea, vine sa ne spuna cand i se termina apa. in mare e un joc ok. il are de la 2 ani si pot sa spun ca acum la 2 ani jumatate l-a redescoperit intr-o noua maniera, altfel se joaca cu el. in ideea in care a invatat cifrele si modul in care se schimba melodiile. e ok.

Privacy Policy